nvmwhom

Becerikli
Merhaba arkadaşlar,

Ryzen 5 7600X veya Ryzen 5 9600X işlemcilerinden birini almayı planlıyorum. Aralarında yaklaşık 1.000 TL fiyat farkı bulunuyor. Sizce hangisini tercih etmek daha mantıklı olur?

Mevcut olarak Thermalright Assassin King 120 SE mini soğutucusunu kullanmaktayım. Bu soğutucu için hangi işlemciyi önerirsiniz? Yaptığım kısa bir araştırma sonucunda Ryzen 5 7600X'in oldukça ısındığı yönünde yorumlar gördüm. Bu konuda tecrübesi veya önerisi olan var mı?

7600X işlemci için FSP NC5 120mm model soğutucu kullanıyorum. R6, BF1, Dying Light, Spider-Man Remastered, Titanfall2, CS2 ve DbD gibi oyunları denedim. Maksimum gördüğüm sıcaklık 60-70 oldu. Oda sıcaklığı 25 dereceydi. Fikir olması açısından paylaşıyorum. Ben öyle aman aman bir ısınma sorunu yaşamadım.

Merhaba arkadaşlar,

Ryzen 5 7600X veya Ryzen 5 9600X işlemcilerinden birini almayı planlıyorum. Aralarında yaklaşık 1.000 TL fiyat farkı bulunuyor. Sizce hangisini tercih etmek daha mantıklı olur?

Mevcut olarak Thermalright Assassin King 120 SE mini soğutucusunu kullanmaktayım. Bu soğutucu için hangi işlemciyi önerirsiniz? Yaptığım kısa bir araştırma sonucunda Ryzen 5 7600X'in oldukça ısındığı yönünde yorumlar gördüm. Bu konuda tecrübesi veya önerisi olan var mı?
9600X, 7600X'e kıyasla daha optimize/stabil bir işlemci.
Tercihiniz 9600X'den yana olsun.