Detaylar
Kim cevapladı?@LH44, şimdi baktım, PBO ile Max ayarlarda Noctua D15 tam yükte zor tutmuş, Phantom lazım buna, PBO + vermeden UV yaparsa soğutucu yeter, yoksa zor.
Fanda bir sorun olabilir, Phantom'u fan şikayeti yok denecek kadar az, zaten fanı üst kalite aynı ayarda soğutucu 10k.
240 mm sıvı soğutmada kullanabilirsiniz, radyatör kalınlığı kurtarırsa bu fiyatına göre çok iyi soğutucudur.
www.gaming.gen.tr
Benim şu an güncel olarak kullandığım Thermalright assasing king 120SE mini yük altında vızıltı sesi yapıyor. Aynı problem Thermalright Phantom Spirit'te mevcut mudur?
Fanda bir sorun olabilir, Phantom'u fan şikayeti yok denecek kadar az, zaten fanı üst kalite aynı ayarda soğutucu 10k.
240 mm sıvı soğutmada kullanabilirsiniz, radyatör kalınlığı kurtarırsa bu fiyatına göre çok iyi soğutucudur.
Enermax LIQMAXFLO ARGB 240mm Intel-AMD Uyumlu İşlemci Sıvı Soğutucu (ELC-LMF240T-ARGB) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Fan hızı 3.000 rpm’ye kadar çıkan VRM FANI daha iyi hava akışı sağlar. CPU’yu çevreleyen bileşenlerin sıcaklıklarını etkili bir şekilde düşürmek için, özellikle hız aşırtma senaryolarında.
Phantom Spirit mi almalıyım yoksa bu sıvı soğutmayı mı ?@LH44, şimdi baktım, PBO ile Max ayarlarda Noctua D15 tam yükte zor tutmuş, Phantom lazım buna, PBO + vermeden UV yaparsa soğutucu yeter, yoksa zor.
![]()
Enermax LIQMAXFLO ARGB 240mm Intel-AMD Uyumlu İşlemci Sıvı Soğutucu (ELC-LMF240T-ARGB) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Fan hızı 3.000 rpm’ye kadar çıkan VRM FANI daha iyi hava akışı sağlar. CPU’yu çevreleyen bileşenlerin sıcaklıklarını etkili bir şekilde düşürmek için, özellikle hız aşırtma senaryolarında.www.gaming.gen.tr
Phantom Spirit mi almalıyım yoksa bu sıvı soğutmayı mı?
Aynı performansı verir ikisi de, sıvı soğutmanın arızalanma ihtimali var, kule tipinde yok, ona göre siz karar verin.
Bende sistem yenileyeceğim, sıvı soğutma sevmem, zamanında başıma çok iş açtı ama benim de aklımı çeliyor enermax, tam karar veremedim.
Uğraşmayım uzun ömürlü olsun diyorsanız Phantom alın geçin, sıvı soğutmaların ne zaman arızalanacağı belli olmuyor.
Uğraşmayım uzun ömürlü olsun diyorsanız Phantom alın geçin, sıvı soğutmaların ne zaman arızalanacağı belli olmuyor.
Son düzenleme:
Yardımınız için çok teşekkür ederim.
Tekrardan merhaba,
Ufakta sıvı soğutmalara bakarken böyle bir ürüne rastladım ve alabilecek bütçeye sahibim. Sizlerin görüşü nedir?
Bende sistem yenileyeceğim, sıvı soğutma sevmem, zamanında başıma çok iş açtı ama benim de aklımı çeliyor enermax, tam karar veremedim.
Tekrardan merhaba,
Ufakta sıvı soğutmalara bakarken böyle bir ürüne rastladım ve alabilecek bütçeye sahibim. Sizlerin görüşü nedir?
Son düzenleme:
melihenesbakal
Uzman
Arkadaşlar 7600X'in ısınma sorunu olduğu bilgisi nereden geliyor bilmiyorum çünkü 7600X işlemcili bir sistemi yakın zamanda bir tanıdığım için toplamıştım ve DeepCool AG300 (ki 92mm bir soğutucu) ile çok kısık bir fan eğrisi kullanarak bile OCCT Power testinde 75 derece gibi bir sıcaklık elde etmiştik 20 dakikalık testin sonunda. 9600X ile 7600X arasındaki performans farkını da bence kafaya takmaya gerek yok benzer işlemciler ve de fiyat farkına baktığımızda da 7600X çok daha mantıklı, arkadaşın kullandığı soğutucunun yeterli olacağını düşünüyorum ben olsaydım korkmadan 7600X alır geçerdim.Merhaba arkadaşlar,
Ryzen 5 7600X veya Ryzen 5 9600X işlemcilerinden birini almayı planlıyorum. Aralarında yaklaşık 1.000 TL fiyat farkı bulunuyor. Sizce hangisini tercih etmek daha mantıklı olur?
Mevcut olarak Thermalright Assassin King 120 SE mini soğutucusunu kullanmaktayım. Bu soğutucu için hangi işlemciyi önerirsiniz? Yaptığım kısa bir araştırma sonucunda Ryzen 5 7600X'in oldukça ısındığı yönünde yorumlar gördüm. Bu konuda tecrübesi veya önerisi olan var mı?