Hocam dediğiniz Nitro ayarı yapmadım eğer olmazsa denerim dedim.

Direkt olarak EXPO'yu açtım ve kaydedip yeniden başlattım dediğiniz gibi yaklaşık 5dk içinde PC ekranı geldi geçen sefer gelmemişti umarım verdiğiniz bilgiler konuyu okuyan diğer kişilere yardımcı olur sabah olayı özetleyen bir yazı yazıp çözüm olarak raporlayacağım.

@Ayhan Dönmez başta olmak üzere yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.
Boot süresi uzun olabilir, Debug LED yok senin modelde, ama olsaydı da sarı yakardı 5 dk boyunca sonra beyaz yakıp yeşile dönerdi, POST ederdi, açılırdı sistem. HWiNFO'dan bakarsan eğer Samsung değilse 6000 yapabilirsin, Samsung ise de 6000 yapabilirsin, 1.35-1.4v verip 6000 CL36 oluyor Samsung'lar, direkt kit olarak 1.35v 6000 c36 Samsung var, görmüşsündür. Ona benzetebilirsin. Hynix ise çok şanslısın ama, dediğim gibi bak ona o yüzden.

Nitro lokasyonu tekrar vereyim, yine de yap onu, training ve stabilite artırıyor @ToManN

Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro Settings Nitro-Enable Robust Train-Enable RX-TX Burst Length-8x/8x

RAM frekansından ziyade FCLK değerini 2400'e al çok daha iyi olur, 8400F chiplet mimarisine sahip değil o yüzden çok daha yüksek frekanslara cıkabiliyor. Şanslı isen FCLK'yı 2650 bile yapabilirsin.