Çözüldü Ryzen 5 9600X boşta 41 derece

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çözüm
100 kere açıkladım, 101.kez yazdım gene herkes işlemcinin güçlü olmasından dolayı yazmış ama değil

Gördüğün sıcaklık IOD'nin IHS'e yansıttıgı ısı oldugundan dolayı IOD sıcaklıgını goruyorsun. Hwinfo indirip tek tek çekirdek sıcaklıklarına bakarsan cok daha düşük oldugunu goreceksın.

Bkz: Çekirdekler 25 derece civarında ama IOD'den dolayı işlemci genel olarak 40C gösteriyor.

Ryzen serisinin kendi karakteristiği var sıcaklık konusunda. Eski nesillere karıştırmamak lazım. Gayet normal.

Yük altında da 95 derecede çalışması normal, eğer çıkarsa. İşlemciler sıcaklığa eskilere göre daha dayanıklı üretiyorlar ve tüm kalite kontrol testlerini 95 derecede yapıyorlar.

TjMax olayı zaten eskiden beridir var yeni değil aslında. Sadece yeni işlemciler full ocli geldikleri için insanlar garipsiyor durumu o kadar.

Hayvani güçte bir işlemci. Gayet doğal. Windows güç planından en düşük işlemci yüzdesini %100 yerine %1 falan yap. Korkma işlemcin yanmaz. En fazla limite gelir ve bilgisayar kapanır.

Ryzen 5 1600 AF'den beri 40 derece altı boşta ki sıcaklık çok az gördüm. Sırasıyla 1600 AF, 3600, 5600 kullandım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…