Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
100 kere açıkladım, 101.kez yazdım gene herkes işlemcinin güçlü olmasından dolayı yazmış ama değil 
Gördüğün sıcaklık IOD'nin IHS'e yansıttıgı ısı oldugundan dolayı IOD sıcaklıgını goruyorsun. Hwinfo indirip tek tek çekirdek sıcaklıklarına bakarsan cok daha düşük oldugunu goreceksın.
Bkz: Çekirdekler 25 derece civarında ama IOD'den dolayı işlemci genel olarak 40C gösteriyor.
Gördüğün sıcaklık IOD'nin IHS'e yansıttıgı ısı oldugundan dolayı IOD sıcaklıgını goruyorsun. Hwinfo indirip tek tek çekirdek sıcaklıklarına bakarsan cok daha düşük oldugunu goreceksın.
Bkz: Çekirdekler 25 derece civarında ama IOD'den dolayı işlemci genel olarak 40C gösteriyor.
Çok normal, sıvı soğutma ile R5 7600 39-40 derece arası sistem boşta, yükte 70-75 geçmiyor. Amd Ryzen Master ile Curve Editor’den birkaç ince ayar çek yeterli olacaktır.Anakart
İşlemci Soğutucu
Kasa
İşlemcinin boşta bu sıcaklıkta olması bana doğal gelmedi.
BIOS 7E26v1H2.
Sistemi yeni montaj ettim.
Fanları fullesem de sıcaklık aşağı düşmüyor!
Eki Görüntüle 105077
Çok normal, sıvı soğutma ile R5 7600 39-40 derece arası sistem boşta, yükte 70-75 geçmiyor. Amd Ryzen Master ile Curve Editor’den birkaç ince ayar çek yeterli olacaktır.
Böyle bir uyarı veriyor.
Xiety2K
Başarılı
Anakart
İşlemci Soğutucu
Kasa
İşlemcinin boşta bu sıcaklıkta olması bana doğal gelmedi.
BIOS 7E26v1H2.
Sistemi yeni montaj ettim.
Fanları fullesem de sıcaklık aşağı düşmüyor!
Eki Görüntüle 105077
Çok normal boşta o dereceler, hocam.
Çözüm bu:
AMD Ryzen Master programını kurduktan sonra programı başlattığınızda çıkan bu hatanın kendimde işe yarayan çözüm yöntemini yazacağım. Direkt olarak bu çözüm yöntemini denedim ve işe yaradı.
- Öncelikle Ryzen Master programını kaldırıyoruz.
- BIOS'a giriyoruz.
- "İşlemci sanallaştırma" ayarını bulup aktifleştiriyoruz.
- Bu ayar Gigabyte anakartlarda "SVM Mode" diye geçiyor. Farklı anakart markalarında farklı bir adlandırma olabilir. İnternette araştırırsanız kolaylıkla bulursunuz.
- Gigabyte anakartlarda "Gelişmiş Frekans Ayarları (Advanced Frequency Settings)"e...
- Lee Yubin
- amd amd ryzen master program ryzen the
- Forum: Sistem Araçları
0xraptoRwave
Üstün
Gayet normal.
Uygulamayı tamamen kaldırıp yeniden yükleyin, amd chipset driver yüklü değilse yükleyin. Ryzen master programı hakkında bilgi sahibi değilseniz eğer hata yapmamak ve kötü sonuçlar elde etmemek için araştırıp öyle yapınız.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
3.000 TL bütçe ile Xbox Series S için kulaklık önerisi
- BronxDominician