Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
100 kere açıkladım, 101.kez yazdım gene herkes işlemcinin güçlü olmasından dolayı yazmış ama değil 
Gördüğün sıcaklık IOD'nin IHS'e yansıttıgı ısı oldugundan dolayı IOD sıcaklıgını goruyorsun. Hwinfo indirip tek tek çekirdek sıcaklıklarına bakarsan cok daha düşük oldugunu goreceksın.
Bkz: Çekirdekler 25 derece civarında ama IOD'den dolayı işlemci genel olarak 40C gösteriyor.
Gördüğün sıcaklık IOD'nin IHS'e yansıttıgı ısı oldugundan dolayı IOD sıcaklıgını goruyorsun. Hwinfo indirip tek tek çekirdek sıcaklıklarına bakarsan cok daha düşük oldugunu goreceksın.
Bkz: Çekirdekler 25 derece civarında ama IOD'den dolayı işlemci genel olarak 40C gösteriyor.
Smmmhunter
Üstün
X bir AMD işlemciye göre çok normal değerler.
- Makaleler
- 3
Ryzen serisinin kendi karakteristiği var sıcaklık konusunda. Eski nesillere karıştırmamak lazım. Gayet normal.
Yük altında da 95 derecede çalışması normal, eğer çıkarsa. İşlemciler sıcaklığa eskilere göre daha dayanıklı üretiyorlar ve tüm kalite kontrol testlerini 95 derecede yapıyorlar.
Yük altında da 95 derecede çalışması normal, eğer çıkarsa. İşlemciler sıcaklığa eskilere göre daha dayanıklı üretiyorlar ve tüm kalite kontrol testlerini 95 derecede yapıyorlar.
TjMax olayı zaten eskiden beridir var yeni değil aslında. Sadece yeni işlemciler full ocli geldikleri için insanlar garipsiyor durumu o kadar.Ryzen serisinin kendi karakteristiği var sıcaklık konusunda. Eski nesillere karıştırmamak lazım. Gayet normal.
yusufumm07
Üstün
Anakart
İşlemci Soğutucu
Kasa
İşlemcinin boşta bu sıcaklıkta olması bana doğal gelmedi.
BIOS 7E26v1h2.
Sistemi yeni montaj ettim.
Fanları fullesem de sıcaklık aşağı düşmüyor!
Eki Görüntüle 105077
Sıkıntı yapma boşta ellilerde geziniyor.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.