1449

Üstün
Adana’dan herkese günaydın. Bilgisayarıma MacOS Sequoia kurmak istiyorum. Sistem:
  • AMD Ryzen 5 9600X
  • MSI B840-P Wifi
  • Asus Radeon RX550 2GB GDDR5
  • Crucial Pro 24GB 6000MHz
  • 2TB Toshiba HDD
  • 250GB Seagate Firecuda 510
  • Toshiba Exceria 240GB
IMG_7809.webp
IMG_7810.webp

Sayın Adana'lı, boş vaktin varsa biraz uğraşıp halledebiliriz bence 😁 Profil mesajında belirttiğim gibi GPU-Z ekran görüntülerini ve aygıt kimliğini de paylaş. BIOS sürümün nedir?

Sayın Adana'lı, boş vaktin varsa biraz uğraşıp halledebiliriz bence 😁 Profil mesajında belirttiğim gibi GPU-Z ekran görüntülerini ve aygıt kimliğini de paylaş. BIOS sürümün nedir?
En yenisine güncelledim E7E57AMSI.1A21

IMG_7811.webp

Ekran kartın için FF670000 değerini kullanıp spoof yapacağız. BIOS'unun güncel oluşu sorun olabilir, biraz bakınayım. 7000/9000 sistemlerde biraz uğraştırabiliyor. İmajı indirdin mi?

Sayın Adana'lı, boş vaktin varsa biraz uğraşıp halledebiliriz bence 😁
Sürpriz dışarı çıkmaca yoksa yaparız hocam bugün 😅

Ekran kartın için FF670000 değerini kullanıp spoof yapacağız. BIOS'unun güncel oluşu sorun olabilir, biraz bakınayım. 7000/9000 sistemlerde biraz uğraştırabiliyor. İmajı indirdin mi?
İndirmedim link atabilir misiniz?
Daha doğrusı arşivde vardı da silinmiş 😕

O anakart şu an için tüm umut ışıklarını söndürüyor ama bakalım artık 😁

En fazla öğrenmiş oluruz hocam yeni ekran kartımı alınca ona kurmak nasip olur belki 😄
Olmadı bizim Büyüksaatteki dayılara götürürüz onlar kurar ama ne kadar masraf sokarlar bilmiyorum 😇

Sonona mı Sequoia mı?

Yani istediğine danışabilirsin tabii ki fakat güncel anakartlardaki BIOS güncellemeleri ile macOS'u önyüklemeyen bir sorun vardı. Sorun ise daha yeni mimari işlemciler çıkmadan onların desteğini BIOS'a entegre etmeleri. ACPI ile anakarttan bu kaldırılıyor yani kısmen risky denilebilir, anakartın için hazır bir ACPI yok ve deneysel. Kendi sistemim olsa umursamam da buradan destek veriyoruz, brick olur veya bir sorun olur baş ağrır bedavadan 😁

Yani istediğine danışabilirsin tabii ki fakat güncel anakartlardaki BIOS güncellemeleri ile macOS'u önyüklemeyen bir sorun vardı. Sorun ise daha yeni mimari işlemciler çıkmadan onların desteğini BIOS'a entegre etmeleri. ACPI ile anakarttan bu kaldırılıyor yani kısmen risky denilebilir, anakartın için hazır bir ACPI yok ve deneysel. Kendi sistemim olsa umursamam da buradan destek veriyoruz, brick olur veya bir sorun olur baş ağrır bedavadan 😁
Dur bakalım 13.6 GB kaç saatte indirecek senin de vaktini boşa almayak hocam 🙂