Lenax

Uzman
Merhaba,

Son zamanlarda ana monitörümde LoL oynarken çok kısa süreli (milisaniyelik) bir kapanıp açılma problemi yaşıyorum. Bu durum oyun sırasında anlık kesinti yaratıyor. Bununla ilgili neler yapmamı önerirsiniz?

Ayrıca PC'yi topladığımdan beri devam eden bir başka sorun daha var. LoL'de oyunu başlattığımda 300 FPS civarına çıkıyor, fakat Lane'e geçtiğim anda FPS 200–160–170 civarlarına düşüyor. BIOS olarak son sürümden iki alt sürümü kullanıyorum son sürümler stabil olmadığı için. Tüm driver'larım güncel; isterseniz detaylarını paylaşabilirim.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• Ryzen 7 3700X 3.6GHz
  • MSI RTX 2070 Super Gaming X
  • MSI MAG B550 Tomahawk
  • Corsair 32 GB (4x8GB) Vengeance RGB Pro Siyah 3200MHz CL16
  • WD 1 TB 7200RPM
  • Cooler Master H500 750W MESH ARGB
  • Samsung 990 EVO 2 TB SSD
  • Apacher 1 TB SSD
  • AOC C24G1 144 Hz 1 MS

Merhaba,

Son zamanlarda ana monitörümde LoL oynarken çok kısa süreli (milisaniyelik) bir kapanıp açılma problemi yaşıyorum. Bu durum oyun sırasında anlık kesinti yaratıyor. Bununla ilgili neler yapmamı önerirsiniz?

Ayrıca PC'yi topladığımdan beri devam eden bir başka sorun daha var. LoL'de oyunu başlattığımda 300 FPS civarına çıkıyor, fakat Lane'e geçtiğim anda FPS 200–160–170 civarlarına düşüyor. BIOS olarak son sürümden iki alt sürümü kullanıyorum son sürümler stabil olmadığı için. Tüm driver'larım güncel; isterseniz detaylarını paylaşabilirim.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• Ryzen 7 3700X 3.6GHz
  • MSI RTX 2070 Super Gaming X
  • MSI MAG B550 Tomahawk.
  • Corsair 32 GB (4x8GB) Vengeance RGB Pro siyah 3200MHz CL16.
  • WD 1 TB 7200RPM.
  • Cooler Master H500 750W mesh ARGB.
  • Samsung 990 EVO 2 TB SSD.
  • Apacher 1 TB SSD.
  • AOC C24G1 144 Hz 1 ms.

İşlemcinin sıcaklık değerleri ne durumda shutter yeme ihtimaliniz var sıcaklıktan dolayı eğer yapabilirseniz sabit voltajla çalıştırabilirsiniz işlemciyi aynı işlemciyi B450 DS3H V2 anakartta 4.2GHz 1.35v çalıştırıyorum o kadar bir düşüş görmedim.

İşlemcinin sıcaklık değerleri ne durumda shutter yeme ihtimaliniz var sıcaklıktan dolayı eğer yapabilirseniz sabit voltajla çalıştırabilirsiniz işlemciyi aynı işlemciyi B450 DS3H V2 anakartta 4.2GHz 1.35v çalıştırıyorum o kadar bir düşüş görmedim.
1764262559888.webp

Monitörde bölgesel aydınlatma özelliği varsa kapatın.
o nedir monitörümde öyle bir özellik olduğunu sanmıyorum.

Son düzenleme:
Ekran kartı driverı ve ayarlarına da bir göz gezdirin hocam. DDU ile sürücünüzü kaldırıp bir eski sürümünü indirmeyi deneyin bir de yanlış bilmiyorsam yeni bir güncelleme gelmiş onu da deneyin.
Güvenli modda DDU ile sildim kurdum. Etki etmedi.

Flicker-Free Backlight özelliğini kurcala istersen.
Baktım AOC C24G1'de ne olduğunu bulamadım ama freesync monitörümde kapalı.

https://www.userbenchmark.com/UserRun/71855710 Bu da userbenchmark sonuçlarım.

Son düzenleme: