pastaciamd
Uzman
Herkese selam. Yakın zamanda Ryzen 5 5500 işlemcisinden Ryzen 7 5700X işlemcisine geçiş yaptım. Ancak sistemde tahmin ettiğim kadar performans artışı olmadı. Hatta daha iyi olmayı bırak, stabil FPS alamamaya başladım.
Biraz araştırma yaptım ve manuel PBO değerleri girmeye karar verdim. Biraz da olsa düzeldi ancak hala videolardaki gibi performans alamıyorum. FPS'de dalgalanmalar oluyor ya da yüksek FPS alsam bile %1'lik FPS düşük olduğu için akıcı hissettirmiyor. Ryzen 5 5500 kullanıyorken sistem daha stabildi.
Bu arada herhangi bir ısınma sorunu yok. VRM'ler olsun işlemci olsun 60 dereceyi geçmiyor. Referans olması açısından Cinebench R23 skoru 14.700.
Biraz araştırma yaptım ve manuel PBO değerleri girmeye karar verdim. Biraz da olsa düzeldi ancak hala videolardaki gibi performans alamıyorum. FPS'de dalgalanmalar oluyor ya da yüksek FPS alsam bile %1'lik FPS düşük olduğu için akıcı hissettirmiyor. Ryzen 5 5500 kullanıyorken sistem daha stabildi.
Bu arada herhangi bir ısınma sorunu yok. VRM'ler olsun işlemci olsun 60 dereceyi geçmiyor. Referans olması açısından Cinebench R23 skoru 14.700.
- Anakart: B450M S2H
- RAM: 3600 MHz 2x8 16 GB
- Ekran Kartı RX 6750XT 12GB
- BIOS Update (son sürüm BIOS'a geçtim)
- Format (güncel Windows 11 ISO'su ile)
- PSU: 600W High Power (tam modelini unuttum)
- 1080p 144 Hz monitör kullanıyorum.
Son düzenleme: