Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Sıcaklık olayını halletmişiz gibi de şu 4.2 veya 4.3 GHz olayını yapman lazım. MSI olsa 10 saniyede anlatacağım da ASUS'u bir kurcalamam lazım.
Bunu izler misin?
Bunu izler misin?
Prime95 biraz fazla yoruyor işlemciyi, ısınıyor. Ama yine de fazla geldi bana özellikle de boştaki sıcaklıklar. Anakart yazılımi uzerinden fan ayarlarına bak test esnasında, hatta elle pompa ve fanları tam kapasite çalıştır. Tabi düşük devirde çalışıyor olsa bile test esnasinda bu yine de boştaki sıcaklığı açıklamıyor. Boşta 30 civarı olmasını beklerdim açıkçası. Acaba pompa kısmının vidalarını tam sıkmadilar mi veya stok macun çok mu kötü denemek lazım.
Ertuğ Eroğlu
Yetkin
- Makaleler
- 1
Hocam senle aynı işlemciyi kullanıyoruz. Bende test ettim ama seninki kadar sıcaklık yükselmedi. Sıvı soğutmanın pompası düzgün çalışıyor mu? Ve fanların ne kadar da dönüyor bir kontrol eder misin?
BeTas
Yetkin
Uzun süre teste soktum Prime ile sonuç bu
Standart fan hızında ve YouTube'da sadece sekmede gezinirken değer bu
Turbo da fan hızında ve YouTube'da sadece sekmede gezinirken değer bu
Pompanın vidalarına baktım sıkı.
Pompanın düzgün çalışıp çalışmadığına nereden bakabilirim?
Biraz daha deneyeceğim ayarlara bakacağım olmazsa termal macunu yenilerim.
Standart fan hızında ve YouTube'da sadece sekmede gezinirken değer bu
Turbo da fan hızında ve YouTube'da sadece sekmede gezinirken değer bu
Prime95 biraz fazla yoruyor işlemciyi, ısınıyor. Ama yine de fazla geldi bana özellikle de boştaki sıcaklıklar. Anakart yazılımi uzerinden fan ayarlarına bak test esnasında, hatta elle pompa ve fanları tam kapasite çalıştır. Tabii düşük devirde çalışıyor olsa bile test esnasinda bu yine de boştaki sıcaklığı açıklamıyor. Boşta 30 civarı olmasını beklerdim açıkçası. Acaba pompa kısmının vidalarını tam sıkmadilar mi veya stok macun çok mu kötü denemek lazım.
Pompanın vidalarına baktım sıkı.
Hocam senle aynı işlemciyi kullanıyoruz. Bende test ettim ama seninki kadar sıcaklık yükselmedi. Sıvı soğutmanın pompası düzgün çalışıyor mu? Ve fanların ne kadar da dönüyor bir kontrol eder misin?
Pompanın düzgün çalışıp çalışmadığına nereden bakabilirim?
Biraz daha deneyeceğim ayarlara bakacağım olmazsa termal macunu yenilerim.
Ertuğ Eroğlu
Yetkin
- Makaleler
- 1
Bir noktaya daha değineceğim U.V yapmak elinizden geliyor ise voltajı 1.2 verip biR test eder misiniz?
Ertuğ Eroğlu
Yetkin
- Makaleler
- 1
Can dostum yüce insan OC kapatma. Base frankansa almış kendini işlemci onun için 3.6 GHz de çalışıyor. Benim ayarlar gibi bir dene kesin tutacak demiyorum ama aşağı yukarı sana bir yol izlettirir Underwolt yap voltajı 1.2 ver GHz yide 4.3'ye sabitle bir dene ilk başta bakalım bir sorun verecek mi?
BeTas
Yetkin
Can dostum yüce insan OC kapatma. Base frankansa almış kendini işlemci onun için 3.6 GHz de çalışıyor. Benim ayarlar gibi bir dene kesin tutacak demiyorum ama aşağı yukarı sana bir yol izlettirir Underwolt yap voltajı 1.2 ver GHz yide 4.3'ye sabitle bir dene ilk başta bakalım bir sorun verecek mi?
Nasıl yapılır bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz ya da bir rehber varsa atabilir misiniz?
Anakart ASUS TUF Gaming B550 Plus
Ertuğ Eroğlu
Yetkin
- Makaleler
- 1
Recep üstat bi video paylaşmış bir göz at hocam.
Yeni konular
-
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-