Çözüldü Ryzen 7 5700X Thermalright Frozen Notte 240mm soğutma performansı normal mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BeTas
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 987
  • Etiketler Etiketler
    ryzen
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BeTas

Yetkin
Gaming.Gen.TR TR'den hazır sistem olarak aldım ve Prime 95 ile test ettiğim zaman sıcaklık değerleri bu normal mi? Termal macun iyi olmayabilir mi?

Not: AMD Ryzen Master üzerinden Auto OC yaptım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sıcaklık olayını halletmişiz gibi de şu 4.2 veya 4.3 GHz olayını yapman lazım. MSI olsa 10 saniyede anlatacağım da ASUS'u bir kurcalamam lazım.
Bunu izler misin?

Prime95 biraz fazla yoruyor işlemciyi, ısınıyor. Ama yine de fazla geldi bana özellikle de boştaki sıcaklıklar. Anakart yazılımi uzerinden fan ayarlarına bak test esnasında, hatta elle pompa ve fanları tam kapasite çalıştır. Tabi düşük devirde çalışıyor olsa bile test esnasinda bu yine de boştaki sıcaklığı açıklamıyor. Boşta 30 civarı olmasını beklerdim açıkçası. Acaba pompa kısmının vidalarını tam sıkmadilar mi veya stok macun çok mu kötü denemek lazım.

Hocam senle aynı işlemciyi kullanıyoruz. Bende test ettim ama seninki kadar sıcaklık yükselmedi. Sıvı soğutmanın pompası düzgün çalışıyor mu? Ve fanların ne kadar da dönüyor bir kontrol eder misin?

Uzun süre teste soktum Prime ile sonuç bu

Standart fan hızında ve YouTube'da sadece sekmede gezinirken değer bu

Turbo da fan hızında ve YouTube'da sadece sekmede gezinirken değer bu

Pompanın vidalarına baktım sıkı.

Pompanın düzgün çalışıp çalışmadığına nereden bakabilirim?

Biraz daha deneyeceğim ayarlara bakacağım olmazsa termal macunu yenilerim.

Ryzen Master üzerinde Auto OC kapattığm zaman sıcaklık değerlerim düştü ama bu sefer işlemcinin çıka bileceği Max MHz düştü eskiden 4200 bulurken şu an 3600 de sabit

Can dostum yüce insan OC kapatma. Base frankansa almış kendini işlemci onun için 3.6 GHz de çalışıyor. Benim ayarlar gibi bir dene kesin tutacak demiyorum ama aşağı yukarı sana bir yol izlettirir Underwolt yap voltajı 1.2 ver GHz yide 4.3'ye sabitle bir dene ilk başta bakalım bir sorun verecek mi?

Nasıl yapılır bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz ya da bir rehber varsa atabilir misiniz?

Anakart ASUS TUF Gaming B550 Plus

1.2 aldım Prime çalıştırdım 1 dk boyunca sorun olmadı ama GHz çok düşük nereden yükselteceğimi bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…