Çözüldü Ryzen 7 5700X Thermalright Frozen Notte 240mm soğutma performansı normal mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BeTas
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 987
  • Etiketler Etiketler
    ryzen
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BeTas

Yetkin
Gaming.Gen.TR TR'den hazır sistem olarak aldım ve Prime 95 ile test ettiğim zaman sıcaklık değerleri bu normal mi? Termal macun iyi olmayabilir mi?

Not: AMD Ryzen Master üzerinden Auto OC yaptım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sıcaklık olayını halletmişiz gibi de şu 4.2 veya 4.3 GHz olayını yapman lazım. MSI olsa 10 saniyede anlatacağım da ASUS'u bir kurcalamam lazım.
Bunu izler misin?

Sıcaklık olayını halletmişiz gibi de şu 4.2 veya 4.3 GHz olayını yapman lazım.

1.25 versek öyle GHz oynasak hocam nasıl olur şu an 130 watt çekiyor 150 yolu var 1.25 belki olur

GHz ile ilgili video var mı ya da siz analtabilir misiniz?

GHz ayarını nereden yapacağız hocam

docp açık

Sıcaklık olayını halletmişiz gibi de şu 4.2 veya 4.3 GHz olayını yapman lazım. MSI olsa 10 saniyede anlatacağım da ASUS'u bir kurcalamam lazım.
Bunu izler misin?

Burada yaptığım işlem var ben offset yapmak yerine manuel yaptım

@Ertuğ Eroğlu 3.8 çıkarttım şimdi 3.9 4.0 şeklinde devam edeceğim. Aklıma bir soru takılıyor ama yine böyle ayar yaparken birden 4.4 yapmıştım sistem kapanmıştı strest sokunca acaba bu kapanmanın sisteme zararı var mı?

Dosya Ekleri

• IMG_20240206_213946.webp
    116,3 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleme:
Yani fazla yıpratmamak lazım işlemciyi. 4.2 de ya da 4.3 de bırak derim. Hatta 4.2 bile yeter.

Eğer ki bu yaptıklarımızdan birisi işini de gördü ise çözüm olarak işaretlersen sevinirim

Yani fazla yıpratmamak lazım işlemciyi. 4.2 de ya da 4.3 de bırak derim. Hatta 4.2 bile yeter.

Öyle düşnüyorum zaten 4070S var işlemciye fazla yük binmez 2K da. Sadece 4 göreyim

@Ertuğ Eroğlu hocam Prime ile test yaparken HWMonitor üzerindeki verilerinizi atabilir misin uygunsa bir şeyi kontrol edeceğim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…