Elimde Ryzen 7 5700X3D, PowerColor Red Devil 6800 XT, 16 GB RAM, Gigabyte B550 Gaming X V2 anakart var. macOS 15 denedim fakat hiçbir türlü çalıştıramadım. Hiçbir EFI dosyası kurulum ekranına getiremiyor. Önerilerinize açığım.
Herhangi bir yardım edilene kadar kendi başıma kurmayı başardım. Konuyu kapatabilir miyiz?
- macOS için uyumlu bir EFI dosyası bulmaya çalışın. Hackintosh topluluklarında (özellikle tonymacx86 ve Hackintosh oldukları) bu bileşenlerle uyumlu birçok EFI konfigürasyonu mevcut.
- Aşağıdaki durumu kontrol edin:
- UEFI BIOS ayarlarını güncelleyin ve doğru ayarları yapın. Aşağıdaki ayarları kontrol edin:
- Secure Boot'u devre dışı bırakın
- CSM (Compatibility Support Module) ayarını devre dışı bırakın
- XMP profilini etkinleştirerek RAM'i doğru hızda çalıştırın.
- EFI dizinine doğru dosyaların yerleştirildiğinden emin olun. EFI dosyanızın şu yapılandırmaya sahip olduğundan emin olun:
- EFI
- CLOVER veya OC (OpenCore) (kullandığınız kurulum yöntemine bağlı)
- kext'ler dizini
- config.plist dosyası
- Kext dosyalarının güncel ve doğru olduğundan emin olun. Örneğin:
- VirtualSMC.kext
- WhateverGreen.kext
- Lilu.kext
- macOS sürümünüzü (özellikle Monterey veya Ventura) yüklemeyi deneyin. Bu sürümler Ryzen 5000 serisi ile daha iyi uyum sağlamaktadır.
- Kurulum medyanızın (USB) yazılımının doğru bir şekilde oluşturulduğundan emin olun. "GibMacOS" veya başka bir program ile uygun macOS sürümünü indirin ve "Balena Etcher" ya da "TransMac" kullanarak USB'ye yazın.
- Eğer yine de sorun yaşıyorsanız, başka bir Hackintosh forumlarından destek isteyebilirsiniz; burada kullanıcılar kendi kurulum deneyimlerini paylaşarak yardımcı olabilirler.