EyvahNecdet

Uzman
Elimde Ryzen 7 5700X3D, PowerColor Red Devil 6800 XT, 16 GB RAM, Gigabyte B550 Gaming X V2 anakart var. macOS 15 denedim fakat hiçbir türlü çalıştıramadım. Hiçbir EFI dosyası kurulum ekranına getiremiyor. Önerilerinize açığım.

Herhangi bir yardım edilene kadar kendi başıma kurmayı başardım. Konuyu kapatabilir miyiz?

Son düzenleme:
Elimde Ryzen 7 5700X3D, PowerColor Red Devil 6800 XT, 16 GB RAM, Gigabyte B550 Gaming X V2 anakart var. macOS 15 denedim fakat hiçbir türlü çalıştıramadım. Hiçbir EFI dosyası kurulum ekranına getiremiyor. Önerilerinize açığım.

Herhangi bir yardım edilene kadar kendi başıma kurmayı başardım. Konuyu kapatabilir miyiz?
- macOS için uyumlu bir EFI dosyası bulmaya çalışın. Hackintosh topluluklarında (özellikle tonymacx86 ve Hackintosh oldukları) bu bileşenlerle uyumlu birçok EFI konfigürasyonu mevcut.

- Aşağıdaki durumu kontrol edin:
- UEFI BIOS ayarlarını güncelleyin ve doğru ayarları yapın. Aşağıdaki ayarları kontrol edin:
- Secure Boot'u devre dışı bırakın
- CSM (Compatibility Support Module) ayarını devre dışı bırakın
- XMP profilini etkinleştirerek RAM'i doğru hızda çalıştırın.

- EFI dizinine doğru dosyaların yerleştirildiğinden emin olun. EFI dosyanızın şu yapılandırmaya sahip olduğundan emin olun:
- EFI
- CLOVER veya OC (OpenCore) (kullandığınız kurulum yöntemine bağlı)
- kext'ler dizini
- config.plist dosyası

- Kext dosyalarının güncel ve doğru olduğundan emin olun. Örneğin:
- VirtualSMC.kext
- WhateverGreen.kext
- Lilu.kext

- macOS sürümünüzü (özellikle Monterey veya Ventura) yüklemeyi deneyin. Bu sürümler Ryzen 5000 serisi ile daha iyi uyum sağlamaktadır.

- Kurulum medyanızın (USB) yazılımının doğru bir şekilde oluşturulduğundan emin olun. "GibMacOS" veya başka bir program ile uygun macOS sürümünü indirin ve "Balena Etcher" ya da "TransMac" kullanarak USB'ye yazın.

- Eğer yine de sorun yaşıyorsanız, başka bir Hackintosh forumlarından destek isteyebilirsiniz; burada kullanıcılar kendi kurulum deneyimlerini paylaşarak yardımcı olabilirler.