A7TOMIC

Çalışkan
İyi günler dostlar.
  • Ryzen 7 5800X3D.
  • ASUS TUF RTX 4070 Ti.
  • TUF B550 Pro anakart.
  • DeepCool LS 720 sıvı soğutma.
  • Kingston Fury Renegade 1TB M.2
  • 2x16 Corsair Vengeance 3600MHz CL16 RAM.
  • FSP hyrdo PTM Pro 1200W 80+plat güç kaynağı(ATX 3.0 değil dönüştürücü ile kullanıyorum)
  • Ekran 165 Hz 1080p.
Dostlar sıkıntı şu; GTA 5, RDR 2, Forza Horizon 5, Back 4 Blood, CS2, lockdown protocol bu oyunlarda sistem gıcır gıcır çalışıyor.
Ama The Forest, 7Days to Die, Minecraft bu oyunlarda 2 dakikada bir drop oluyor (özellikle haritada ilerlerken, yeni yerler yüklenirken). Bannerlord (oyuna ilk girdiğimde ve ilk savaşta minik drop oluyor sonra geçiyor).

Buradaki sıkıntı ekran kartını anlık güç kesmesi. Afterburner'den baktığımda bunu görüyorum, mesela ekran kartı 200W çekerken bir anda drop giriyor ekran kartı 70-80W düşüyor ve drop oluyor. Herhangi bir frekans düşüşü olmuyor.
  • Öncelikle sıcaklık değerlerim çok iyi seviyede.
  • Sırf arkadaşlarla düzgün Forest oyanayayım diye sürücüleri güncelledim, (DDU ile silip tekrar yükledim) aynı şekil işlemci sürücülerini silip tekrar kurdum.
  • Oyunun ayarlarıyla oynadım BIOS güncelledim.
  • Hatta Windows 10'dan 11'e temiz kurulum yaptım NVIDIA denetim masasında birkaç ayar yaptım.
  • Ekran kartı ile işlemciyi stres testine soktum hiçbir olumsuz durum olmadı SSD sağlık kontrolünde %97 gözüküyor okuma yazma değerlerinde herhangi bir düşüş yok.
Arkadaşlara sorduğumda onlarda herhangi bir drop sorunu olmuyor. Bunu her oyunda yapsa sıkıntı olmaz ama özellikle yüksek sistem gereksinimli oyunlarda hiçbir sorun olmaması ve aynı şekil stres testlerinde de bir sorun olmaması ama bahsettiğim oyunlarda drop yapması çok canımı sıkıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun Minecraft, 7 Days to Die ve Forest kaynaklı, aynı sorunları herkes yaşıyor. Hele Minecraft Java Edition, optimizasyon özürlü olmasıyla biliniyor, Sodium modunu kurmayı deneyebilirsin.

Sorun Minecraft, 7 Days to Die ve Forest kaynaklı, aynı sorunları herkes yaşıyor. Hele Minecraft Java Edition, optimizasyon özürlü olmasıyla biliniyor, sodium modunu kurmayı deneyebilirsin.

Ama arkadaşlarımda sorun yok.
Bu oyunun videosunu çeken onlarca insana baktım ne yayınlarında ne de videolarda doğru düzgün drop bile yemiyorlar.
Maalesef bu sorunu optimizasyon kaynaklı diye bırakamam düzgün bir şekilde bu oyunları oynayamıyorum bile.

Ama arkadaşlarımda sorun yok.
Bu oyunun videosunu çeken onlarca insana baktım ne yayınlarında ne de videolarda doğru düzgün drop bile yemiyorlar.
Maalesef bu sorunu optimizasyon kaynaklı diye bırakamam düzgün bir şekilde bu oyunları oynayamıyorum bile.
Dediğin sorunların hepsini birebir yaşadım. 7 Days to Die'ı ilk yüklediğimde stutter’dan oynanmıyordu bile, Minecraft'ı anlatmama gerek yok, optimizasyon modu olmadan oynanmıyor. The Forest’ta da arkadaşlarla oynarken stutter yaşıyordum. 7 Days to Die ve The Forest shader cache kaynaklı stutter sorunu yaşatıyor ve oynadıkça düzeliyor, ancak Minecraft öyle değil, mod kurman lazım.

Dediğin sorunların hepsini birebir yaşadım. 7 Days to Die'ı ilk yüklediğimde Stutter'dan oynanmıyordu bile, Minecraft'ı anlatmama gerek yok, optimizasyon modu olmadan oynanmıyor. The Forest'ta da arkadaşlarla oynarken stutter yaşıyordum. 7 Days to Die ve The Forest shader cache kaynaklı stutter sorunu yaşatıyor ve oynadıkça düzeliyor, ancak Minecraft öyle değil, mod kurman lazım.

Mincrafta modu kurduk ve düzelttik diyelim.

The Forest ve 7Days to Die için bir öneriniz var mı?

DDU ile kaldırıp 577 sürücü sürümü dener misiniz?

Hocam bu sorun aslında bayağıdır var 577 sürücüsünde de oluyor.
anlaşılan Forest ve 7Days to Die oynamayacağız :D

DDU ile kaldırıp 577 sürücü sürümü dener misiniz?

Bu oyundan drop yediğim bir sahne, anladığım kadarıyla alt çekirdeklerden biri %80 üstüne çıkıp tıkanıyor ve bu da Drop'a sebep oluyor.
CPU3 %80 üstüne çıkıyor ve oyun drop yiyor.

Dosya Ekleri

• drop.webp
    drop.webp
    1,4 MB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme: