Selam. İşlemcim Ryzen 7 7700, soğutucu ise segotep bevere 240mm sıvı soğutucu var. Sıcaklıklar başlıkta da belirttiğim gibi. Prime 95 testinde ise 76 derece görüyor ama anlık 80'e çıkıyor. Ardından sıvı soğutucu fanları hızlanıp 76 dereceye düşürüyor ve tekrar fanlar yavaşlıyor. Bu şekilde 76'da kalıyor. BIOS'tan falan fan ayarlarını nasıl yapmalıyım? En azından boşta serin çalışması için ki zaten yükte sorun yok gibi duruyor. Tamamen boşta 55 falan oluyor ama LoL'de bile 70 derecenin üstüne çıkıyor FPS 180'de sınırlı olmasına rağmen.

Edit: Şimdi yaptığım Prime95 testinde ise Max 83 derece gördüm. Ortalama 81 falan.

Edit: Anakartın Armoury Crate uygulamasında CPU 60 derece gözükürken MSI Afterburner, HWiNFO'da 72 derece gözüküyor.

Son düzenleme:
Ben bir sorun göremedim. Prime95'te max 83 iyi bir değer.
Şu anki sıcak havaların da soğutma performansı üstünde ciddi etkisi var.

Ben bir sorun göremedim. Prime95'te Max 83 iyi bir değer.
Şu anki sıcak havaların da soğutma performansı üstünde ciddi etkisi var.

Yükte zaten normal fakat LoL gibi bir oyunda bile %15 CPU kullanımında 70 derecenin altını görmüyor. %20 olduğunda ise 78 derece falan oluyor.

Yükte zaten normal fakat LoL gibi bir oyunda bile %15 CPU kullanımında 70 derecenin altını görmüyor.

Görmesin? 60 ile 70 derecede çalışması arasındaki tek fark 10 santigrat derece. Hiçbir önemi yok. Daha iyi bir soğutucu alsaymışsınız (ki gerek yok) daha düşük değerler de alabilirdiniz.

İsterseniz Curve Optimizer nedir ve nasıl konfigüre edilir diye bir aratın. Biraz daha rahatlatabilir termallerinizi.

7600X kullanıyorum boşta 50 derece benimki de en ufak yükte 60-65 buluyor bir sorun yok o zaman.

LoL'de falan kaç derece oluyor hocam?

Selam, Ryzen 7700 işlemcimin boşta yüksek sıcaklıkları görmesinden şikayetçiydim. Öncelikle termal macunu MX6 ile değiştirdim ve sıvı soğutucu vidalarını kesinlikle tam anlamıyla sıktım. Bu şekilde yükte ortalama 62 derece oluyor. Tabii öncekinden farklı olarak yaptıklarım ise -8 count verdim ve kasanın temperli camı kırıldı. Bu yüzden bu değerler cam yokken ki değerler ama ben yine gelişme olduğunu düşünüyorum. Camın bu kadar etkileyeceğini sanmıyorum. Şu an hava çok daha sıcak önceki testimde yükte 80 derecelerdeydi ama hava soğuk ve temperli cam vardı. LoL'de 70 derece ile oynarken şu an 51-52 derece.

1756631833676.webp

Son düzenleme: