Detaylar
Kim cevapladı?AceTeq
Üstün
Rehber Konu 'AMD Overclock Rehberi'
AMD Sistemlerde Nasıl Overclock Yapılır?
Overclock (OC) Nedir, ne Yapar?
Overclock, bir bilgisayar bileşenini, üreticinin belirlediği standart hızının üzerinde çalıştırmaya denir.Temel amaç, daha yüksek performans elde etmektir ve darboğazı azaltmak için kullanılabilir.
Overclock'a benzer birkaç uygulama daha vardır. Bunlar "OC" genel başlığı altında anılsa da aslında farklı şeylerdir:
- OC (Overclock): Bileşenin normal çalışma hızını artırmaktır.
- UC (Underclock): Bileşenin çalışma hızını normalin altına indirmektir. Güç tüketimi, performans...
Rehber Konu 'AMD Overclock Rehberi'
AMD Sistemlerde Nasıl Overclock Yapılır?
Overclock (OC) Nedir, ne Yapar?
Overclock, bir bilgisayar bileşenini, üreticinin belirlediği standart hızının üzerinde çalıştırmaya denir.
Temel amaç, daha yüksek performans elde etmektir ve darboğazı azaltmak için kullanılabilir.
Overclock'a benzer birkaç uygulama daha vardır. Bunlar "OC" genel başlığı altında anılsa da aslında farklı şeylerdir:
- OC (Overclock): Bileşenin normal çalışma hızını artırmaktır.
- UC (Underclock): Bileşenin çalışma hızını normalin altına indirmektir. Güç tüketimi, performans...
Hocam konuya baktım çok teşekkür ederim açıklayıcı olmuş. Fakat Ryzen 7 7700 için spesifik bir ayar öneriniz var mı acaba? Örneğin sizce "Thermalright peerless Assassin 120 SE" soğutucu ile kaç Watt'da kullanmalıyım?
AceTeq
Üstün
Hocam konuya baktım çok teşekkür ederim açıklayıcı olmuş. Fakat Ryzen 7 7700 için spesifik bir ayar öneriniz var mı acaba? Örneğin sizce "Thermalright peerless Assassin 120 SE" soğutucu ile kaç Watt'da kullanmalıyım?
İşlemcinizin stok güç değerlerinin, PPT 88W, TDC 75A, EDC 150A şeklinde olduğunu buldum.
PPT 115W, TDC 105A, EDC 200A girebilirsiniz. Boost Clock Override +200, Scalar ise x10 yapabilirsin. Curve Optimizer All Core Negative -15 deneyebilirsin. Termal Limiti ise 75 ile 95 arasında bir değer seçebilirsiniz. 85 derece tavsiye ederim.
Son düzenleme: