lepistes 1

Uzman
Denediğim şeyler

SMT Auto/Disabled: Auto'ya alınca 4 Core 8 Thread, Disabled'e alınca 8 Core 8 thread gözüküyor (olması gereken 8 Core 16 thread)
X3D Gaming mode Enabled/Disabled: iki seçenekte hiçbir şeyi değiştirmedi.
MSConfig: MSConfig üzerinden işlemci sayısı 16 yapmayı denedim, işlemci sayısı kutucuğunu kapatmayı denedim. Değişen bir şey yok.

Denediğim şeyler.

SMT Auto/Disabled: Auto'ya alınca 4 Core 8 thread, Disabled'e alınca 8 Core 8 thread gözüküyor (olması gereken 8 Core 16 thread)
MSConfig: MSConfig üzerinden işlemci sayısı 16 yapmayı denedim, işlemci sayısı kutucuğunu kapatmayı denedim. Değişen bir şey yok.

X3D Mode'i disable edin.

BIOS'u sıfırlayıp deneyin hocam.

MSConfig'dekini Default'a getir, oraya elleşme.

BIOS'u sıfırla ve Full Power Cycle yap. AMD bunu ister, PSU fişini çekip elektriği boşalt diyor işte power düğmesine bas-çek yap 10-15 saniye.

X3D mode hem enable hem disable olarak denedim, BIOS'u 20dk önce falan sıfırladım. Hala aynı.

İşlemci güç yönetimine gidin orada çekirdek park etme ayarı vardır bunu %0 yapın.

Win+r basıp MSConfig'e gidin gelişmiş seçeneklerde işlemci sayısı tikini kaldırıp deneyin.

Denediğim şeyler

SMT Auto/Disabled: Auto'ya alınca 4 Core 8 Thread, Disabled'e alınca 8 Core 8 thread gözüküyor (olması gereken 8 Core 16 thread)
Biosu en güncel sürüme yükseltmeyi denedin mi?

CPU-Z ile baktiniz mi? Ek olarak urunu nereden almistiniz? Yeni olan bir sey mi?
MSConfig'dekini Default'a getir, oraya elleşme.

BIOS'u sıfırla ve Full Power Cycle yap. AMD bunu ister, PSU fişini çekip elektriği boşalt diyor işte power düğmesine bas-çek yap 10-15 saniye.
İşlemci güç yönetimine gidin orada çekirdek park etme ayarı vardır bunu %0 yapın.

Win+r basıp MSConfig'e gidin gelişmiş seçeneklerde işlemci sayısı tikini kaldırıp deneyin.
Biosu en güncel sürüme yükseltmeyi denedin mi?
Cpu-Z de aynı gözüküyor, ürünü nerden aldığımı hatırlamıyorum ama bu sorun önceden yoktu.
msconfig ayarlarını zaten deneyip çalışmayınca default'a çektim
PowerCycle yapmayı deneyeceğim Edit: çözmedi
BIOS'u dün güncelledim ve şimdi bunu yeni farkettim

Son düzenleme: