hayabusaa

Çalışkan
Selam dostlarım,

X670E-E Gaming ve 7800X3D işlemcim var. BIOS 3205 sürümünü yükledikten sonra islemci sürekli 4950-5050 MHz değerlerinde çalışıyor ve sicaklik değerleri 70-75'leri buluyordu. BIOS'tan CPU Boost Override seçeneğinden MHz değerini negatif 300 yaptım ve 4750 MHz sabitledim, sicakliklar neredeyse 15-18 derece arasında düştü. 4750 MHz'de kullanmak performansı etkiler mi? Açıkçası ben hiçbir şekilde bir fark hissedemedim aynı gibi geliyor sadece tek gördüğüm sicaklik farkı.

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU Boost Override ayarı, işlemcinin boost olabildiği maksimum frekansın limitini artırmak veya azaltmak amaçlı kullanılır. -300 yaptığın takdirde, işlemcinin boost frekansı 5 GHz ise örneğin, sen bunu 4.7 GHz'ye kadar boost olacak şekilde limitlemiş olursun. 4.7 GHz'in üstüne çıkabileceği senaryolar için performans kaybı hissedersin, 4.7 GHz'in üstüne çıkamayacağı senaryolar için ise performans kaybı hissetmezsin.

CPU Boost Override ayarı, işlemcinin boost olabildiği maksimum frekansın limitini artırmak veya azaltmak amaçlı kullanılır. -300 yaptığın takdirde, işlemcinin boost frekansı 5 GHz ise örneğin, sen bunu 4.7 GHz'ye kadar boost olacak şekilde limitlemiş olursun. 4.7 GHz'in üstüne çıkabileceği senaryolar için performans kaybı hissedersin, 4.7 GHz'in üstüne çıkamayacağı senaryolar için ise performans kaybı hissetmezsin.
BF2042 ve Assassin's Creed Mirage oynadım FPS kaybi hiç olmadı stabildi acaba bu şekilde kalsa olur mu?

PBO limiti 65 EDC mi TDC mi hocam? Hangisini 65 yapmaliyim?

Son düzenleyen: Moderatör: