Evet aslında sessizlik de önemli Kasa güçlü, hava akışı oldukça ferah, düşük rpm aslında çok iyi olur tüm fanlar için. Yani sessiz ve render altında çalışan kasa, büyük bir konfor gibi benim gözümde.Zaten ortam sıcaklığının çok ötesinde bir sıcaklık farkı yaratamazsınız, oda sıcaksa işlemci de ısınır, işlemci ile oda sıcaklığı arasındaki farkı işlemciye iletir soğutucu bakır. Fanın dönüş hızı da 1100-1200 üstüne çıksa bile fark yaratmaz çünkü aynı şeyi üflüyor zaten, havayı kaçırmayacak kadar sıkı dönse yeter.
DeepCool AK-400 alıp boştayken 850, yük altında 1200'e ayarlarsan sürekli sessiz ve yeterli bir soğutma ile kullanırsın. Ayrıca fanının sessizliği benzersiz düzeydedir.
Detaylar
Kim cevapladı?Turkoglu
Başarılı
Senin işlemcinin TDP değeri 120w. Yani bu işlemci en iyi hava soğutucu ile bile muhtemelen 82-88 dereceye çıkabilir.Evet aslında sessizlik de önemli Kasa güçlü, hava akışı oldukça ferah, düşük rpm aslında çok iyi olur tüm fanlar için. Yani sessiz ve render altında çalışan kasa, büyük bir konfor gibi benim gözümde.
Ryzen Master ile optimize ettin mi? Hani bir ayar var, +30 ile -30 arasında oynanayabiliyor. O kısmı da bilgisayar stabil çalışana kadar en düşüğe alıp optimizasyon yapın. Ciddi fark olur. Ben -30 yapmıştım direkt, çok fazla fark olmuştu.
Daha sistemi toplamadım , sadece bugun tüm sistem parçalarını sipariş geçicem ve elimdeki laptopu satıyorum. Bilgi için sağolun fakat henüz Sistem optimizasyon kısmında değilim. Ama yaparım muhtemelen.Senin işlemcinin TDP değeri 120w. Yani bu işlemci en iyi hava soğutucu ile bile muhtemelen 82-88 dereceye çıkabilir.
Ryzen Master ile optimize ettin mi? Hani bir ayar var, +30 ile -30 arasında oynanayabiliyor. O kısmı da bilgisayar stabil çalışana kadar en düşüğe alıp optimizasyon yapın. Ciddi fark olur. Ben -30 yapmıştım direkt, çok fazla fark olmuştu.
Telefonunu Çıkra
Başarılı
- Makaleler
- 10
Direk Thermalright distribütörü gibi olacağım ancak bu alttakiler dışına çıkmak çok zor.
Kasa boyutlarına ve bütçene göre seçebilirsin.
Gözüme en mantıklı görünen Peerless Assasin ve Frost Spirit. Diğerlerinin fiyat performans dengesi biraz kaymış + 7800x3d güç tüketmese de ısınmaya meyilli bir işlemci. Fazla"hava soğutma" göz çıkarmaz
Şahsen kasa kurtarıyorsa Frost spirit e kas derim. AiO lar ile dalga geçiyor.
www.gaming.gen.tr
www.gaming.gen.tr
www.gaming.gen.tr
www.gaming.gen.tr
Kasa boyutlarına ve bütçene göre seçebilirsin.
Gözüme en mantıklı görünen Peerless Assasin ve Frost Spirit. Diğerlerinin fiyat performans dengesi biraz kaymış + 7800x3d güç tüketmese de ısınmaya meyilli bir işlemci. Fazla"hava soğutma" göz çıkarmaz
Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB TL-C12C-S 120mm 6 x 6mm Isı Borulu AMD-Intel Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Mükemmel performans için altı saf Bakır ısı borusu ve optimize edilmiş hava akışı ve statik basınç çıkışı 120 mm fanlar.
Enermax ETS-T50A-BK-ARGB Soğutucu
Kullanıcılar, sabit gökkuşağı RGB aydınlatma efektleri oluşturmak için fanı bağlamak üzere PWM güç kablosunu kullanabilir, yazılım veya adaptör gerekmez
Thermalright Burst Assassin 120 SE TL-C12C 120mm 6 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Thermalright Burst Assassin 120 SE TL-C12C 120mm 6 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Thermalright Phantom Spirit 120 SE TL-C12B V2 120mm 7 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Yedi saf Bakır ısı borusu ve mükemmel performans için optimize edilmiş hava akışı ve statik basınç çıkışı 120mm fanlar.
2'sinden birini alıcam, 2.el de var en çok hangisi fiyat düşerse onu alacağım.
1.000-2.000 TL, sıfır bakmıyorum ikinci el alacağım. Buldum bir tane. Arctic Freezer 36 Duo 1.250 TL.
36 Dou'yu 2. ekden o fiyata alacağınıza sıfır Assassin Spirit 120 Plus V2 alın.Thermalright çift kule sogutucularina bak. Asla tek kule alma.
Bu kökten çözüm olur.Bunu alın, hiç bir derdin olmaz.
![]()
Thermalright Phantom Spirit 120 SE TL-C12B V2 120mm 7 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Yedi saf Bakır ısı borusu ve mükemmel performans için optimize edilmiş hava akışı ve statik basınç çıkışı 120mm fanlar.www.gaming.gen.tr
Telefonunu Çıkra
Başarılı
- Makaleler
- 10
Alacaksan dediğim enermax daha dolu ve benzer fiyatta. Tek sorun daha iri olması.![]()
Thermalright Burst Assassin 120 SE TL-C12C 120mm 6 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantiliwww.gaming.gen.tr
2'sinden birini alıcam, 2.el de var en çok hangisi fiyat düşerse onu alacağım.
Kasa alır herhalde ya (h7 Flow 2024) arkadaşlar bilmiyorum altı üstü fan alacağım 1000 liraya hahahaof kafam karışık zaten şimdi 12 parça için 12 kişi ile görüşmem lazım fenalardayım.
Bütçen dahilinde en iyi soğutucu Phantom spirit ama bu bile bu işlemciyi uç sınırlarda soğutuyor. Bir altında daha gürültülü bir miktar daha kötü olan peerless assassin var ve bu iki model dışındakilere bakma bile pişman olursun. Alacağın egzoz fanlar bekleyebilir.
Yeni konular
-
-
-
Sisteme GTX 1660 Super takınca ekran donma ve BIOS'a atma sorunu
- Murathan_2311
-
-
-
-