Zaten ortam sıcaklığının çok ötesinde bir sıcaklık farkı yaratamazsınız, oda sıcaksa işlemci de ısınır, işlemci ile oda sıcaklığı arasındaki farkı işlemciye iletir soğutucu bakır. Fanın dönüş hızı da 1100-1200 üstüne çıksa bile fark yaratmaz çünkü aynı şeyi üflüyor zaten, havayı kaçırmayacak kadar sıkı dönse yeter.

DeepCool AK-400 alıp boştayken 850, yük altında 1200'e ayarlarsan sürekli sessiz ve yeterli bir soğutma ile kullanırsın. Ayrıca fanının sessizliği benzersiz düzeydedir.
Evet aslında sessizlik de önemli Kasa güçlü, hava akışı oldukça ferah, düşük rpm aslında çok iyi olur tüm fanlar için. Yani sessiz ve render altında çalışan kasa, büyük bir konfor gibi benim gözümde.

Evet aslında sessizlik de önemli Kasa güçlü, hava akışı oldukça ferah, düşük rpm aslında çok iyi olur tüm fanlar için. Yani sessiz ve render altında çalışan kasa, büyük bir konfor gibi benim gözümde.
Senin işlemcinin TDP değeri 120w. Yani bu işlemci en iyi hava soğutucu ile bile muhtemelen 82-88 dereceye çıkabilir.

Ryzen Master ile optimize ettin mi? Hani bir ayar var, +30 ile -30 arasında oynanayabiliyor. O kısmı da bilgisayar stabil çalışana kadar en düşüğe alıp optimizasyon yapın. Ciddi fark olur. Ben -30 yapmıştım direkt, çok fazla fark olmuştu.

Senin işlemcinin TDP değeri 120w. Yani bu işlemci en iyi hava soğutucu ile bile muhtemelen 82-88 dereceye çıkabilir.

Ryzen Master ile optimize ettin mi? Hani bir ayar var, +30 ile -30 arasında oynanayabiliyor. O kısmı da bilgisayar stabil çalışana kadar en düşüğe alıp optimizasyon yapın. Ciddi fark olur. Ben -30 yapmıştım direkt, çok fazla fark olmuştu.
Daha sistemi toplamadım , sadece bugun tüm sistem parçalarını sipariş geçicem ve elimdeki laptopu satıyorum. Bilgi için sağolun fakat henüz Sistem optimizasyon kısmında değilim. Ama yaparım muhtemelen.

O yüzden 140 mm olan sogutucu onermistim bende. 120 mm ye gore cok daha dusuk devirle sogutabiliyor islemciyi.

Direk Thermalright distribütörü gibi olacağım ancak bu alttakiler dışına çıkmak çok zor.
Kasa boyutlarına ve bütçene göre seçebilirsin.
Gözüme en mantıklı görünen Peerless Assasin ve Frost Spirit. Diğerlerinin fiyat performans dengesi biraz kaymış + 7800x3d güç tüketmese de ısınmaya meyilli bir işlemci. Fazla"hava soğutma" göz çıkarmaz 🙃 Şahsen kasa kurtarıyorsa Frost spirit e kas derim. AiO lar ile dalga geçiyor.

2'sinden birini alıcam, 2.el de var en çok hangisi fiyat düşerse onu alacağım.

1.000-2.000 TL, sıfır bakmıyorum ikinci el alacağım. Buldum bir tane. Arctic Freezer 36 Duo 1.250 TL.
Thermalright çift kule sogutucularina bak. Asla tek kule alma.
36 Dou'yu 2. ekden o fiyata alacağınıza sıfır Assassin Spirit 120 Plus V2 alın.

Bunu alın, hiç bir derdin olmaz.
Bu kökten çözüm olur. 😀

2'sinden birini alıcam, 2.el de var en çok hangisi fiyat düşerse onu alacağım.
Alacaksan dediğim enermax daha dolu ve benzer fiyatta. Tek sorun daha iri olması.

Kasa alır herhalde ya (H7 flow 2024) arkadaşlar bilmiyom altı üstü fan alıcam 1000 liraya hahaha :D Of kafam karışık zaten şimdi 12 parça için 12 kişi ile görüşmem lazım fenalardayım.

Kasa alır herhalde ya (h7 Flow 2024) arkadaşlar bilmiyorum altı üstü fan alacağım 1000 liraya hahaha :D of kafam karışık zaten şimdi 12 parça için 12 kişi ile görüşmem lazım fenalardayım.

Bütçen dahilinde en iyi soğutucu Phantom spirit ama bu bile bu işlemciyi uç sınırlarda soğutuyor. Bir altında daha gürültülü bir miktar daha kötü olan peerless assassin var ve bu iki model dışındakilere bakma bile pişman olursun. Alacağın egzoz fanlar bekleyebilir.