nuwanda

Uzman
7800X3D var bende. 2 Katı fiyatta olan Intel işlemcilerden daha iyi performansa sahip olduğum çok fazla senaryo var (oyunlar için konuşuyorum.). Tavsiyem AMD olacaktır...

Hocam şimdi şöyle bir sorunum var. 7800X3D'yi nasıl soğutacağım. Elimde 2 adet işlemci soğutucu var.
1 - Corsair H100i Pro
2. Noctua NH-D15

Hangisini takmalıyım acaba? Hangisi daha iyi soğutur?

Son düzenleyen: Moderatör:
NH-D15 ile H100i Pro'nun performansları aşağı yukarı benzer. Ben top tier bir hava soğutmayı, mid tier bir sıvı soğutmaya tercih ediyorum:

H100i Pro ile karşılaştırması da mevcut. H100i Pro 1-2 derece daha serin çalıştırıyor. İşin içinde pompa ve sıvı sızdırma sorunlarını da düşününce hava soğutmayı tercih ediyorum.

Eğer sizin için görsellik önemliyse ve kasanızı buna göre dizayn ettiyseniz sıvı soğutma tercih edebilirsiniz. Güncel sıvı soğutmaların hepsi sızdırma ve diğer güvenlik konularında gerekli tüm testlerden fazlasıyla geçiyorlar. Tabii ki hepimizin bildiği üzere teknoloji'nın şans faktörü de var.

Onun dışında @Oreki'ye katılıyorum. Son yıllarda çıkan mid-high end hava soğutucular sıvı soğutuculara yakın hatta çoğu koşulda daha pozitif sonuçlar elde edebiliyorlar.

Fan sesi, pompa sesi, ısının daha hızlı aktarılması ve soğutmanın daha efektif olduğu değerlendirmelerde high end hava soğutucuların performansı tartışılmaz. Ağırlık dengesi için gelişmiş soket destekleri ve montaj yapısı nedeniyle de rahatlıkla tercih edebiliyoruz.

Noctua D15, Be Quiet Dark Pro 5 ya da Elite, Deep Cool Assasin IV, Scythe Mugen 6 DBE ve Thermalright'ın high end ürünleri tercih edilebilir.

Noctua o işlemciyi rahat soğutur ve sessizlik konusunda da SSO2 rulmanla mükemmel iş çıkarır. Asıl soru size nasıl bir soğutucu lazım? Bence RYUJIN III 360 bandında (5 mm üzeri basınç) bir soğutucuya ya da R9 7000 serisine çıkılmayacaksa hava iyidir, Noctua candır.
NH-D15 ile H100i Pro'nun performansları aşağı yukarı benzer. Ben top tier bir hava soğutmayı, mid tier bir sıvı soğutmaya tercih ediyorum:

H100i Pro ile karşılaştırması da mevcut. H100i Pro 1-2 derece daha serin çalıştırıyor. İşin içinde pompa ve sıvı sızdırma sorunlarını da düşününce hava soğutmayı tercih ediyorum.