Bütçe
6.000 TL

youname1t

Çalışkan
Selam. 1 hafta önce Ryzen 7 7800X3D’ye geçtim ve kule tipi soğutucu kullanıyordum. öncesinde yine aynı soğutucuyu bu işlemciye taktım, fakat yüksek ısıdan biraz muzdaribim. Sıvı soğutucu alsam ve yaklaşık 2 hafta önce macunlanan işlemciye yeni bir soğutucu takmak zarar verir mi? Sıvı soğutucu tavsiyeleriniz nedir? (bütçe 6k)
  • Kasa: Gamepower Warcry Vertex 3xARGB Kavisli Temper Cam
  • Anakart: ASUS Prime B650M-K AMD B650
  • İşlemci: Ryzen 7 7800X3D

Ben ryzen 9 9950x3D için soğutucu olarak 240mm cooler master masterliquid ml240l aldım vatan bilgisayardan 3.700tl'ye 1 hafta oluyor alalı gayet iş görüyor bu işlemciyi bile soğutuyorsa senin işlemciyi deli eder.İşlemciyi en çok yoran zorlayan valoranta rağmen 78 derece görmüş bide benim bulundugum şehirde sıcaklık 43-44 dereceleri görüyor sen düşün.

Dosya Ekleri

• ssd.webp
    ssd.webp
    16 KB · Görüntüleme: 71
Selam. 1 hafta önce 7800X3D ye geçtim ve kule tipi soğutucu kullanıyordum öncesinde yine aynı soğutucuyu bu işlemciye taktım fakat yüksek ısıdan biraz muzdaribim. Sıvı soğutucu alsam ve yaklaşık 2 hafta önce macunlanan işlemciye yeni bir soğutucu takmak zarar verir mi? Sıvı soğutucu tavsiyeleriniz nedir? (bütçe 6k)

Kasa: Gamepower Warcry Vertex 3xARGB Kavisli Temper Cam
Anakart: ASUS Prime B650M-K AMD B650
İşlemci: 7800X3D

Ben Ryzen 9 9950X3D için soğutucu olarak 240mm Cooler Master Masterliquid ML240L aldım Vatan Bilgisayar'dan 3.700TL'ye 1 hafta oluyor alalı gayet iş görüyor bu işlemciyi bile soğutuyorsa senin işlemciyi deli eder. İşlemciyi en çok yoran zorlayan Valorant'a rağmen 78 derece görmüş bir de benim bulundugum şehirde sıcaklık 43-44 dereceleri görüyor sen düşün.

Dostum sen kazıklandın. O soğutucuyu övmene hiç gerek yok. 100 TL farka bu vardı.

Konu sahibi için bunu önerebilirim.

Bu arada bu tarz uçuk soğutuculara hiç gerek yok. 7800X3D için kasanıza sığarsa Phantom spirit bile yeter.

Son düzenleme:
önerileriniz için teşekkürler hocam cs de 75dereceleri görünce bir problem olur mu diye tutuştum biraz açıkcası :D