Ryzen 7 7800X3D & RTX 5080 sistem parçaları nasıl?

Bütçe
200.000 TL
Videonun 12:10 uncu saniyesinde 1440p CS2 vardi. Orada 530 FPS vs 630 FPS gorunuyor. Yani "aradaki farki hissediyorum ben" diyen mutlaka vardir ama gercekte ne kadar etki eder oynanisa bilemem tabii.

Yani ekran kartı marka takıntısı yapana kadar şahsen ben anakart ve PSU'yu üst segment almaya çalışırdım.

Kaya gibi sistem olmuş. Biraz lüks parçalar tercih edilmiş. Hayırlı olsun.

Ayhan hocam başta çoğu şeyi aynı tavsiye etmişiz yorum olarak, ama Asus tuf 5070ti ve 5080 de dediklerinize kullanmış biri olarak katılmıyorum gerek ısısı (btf6 max 58 C) gerek stabilite ve fps değerleri çok iyi beni 4-5 aydır üzmedi birkaç nadir nvidia driver sıkıntısı dışında bir de fiyat olarak 52k ya az tuzluya gelmişti ama değdi.

Çipset güncelleyebilirim elbette. Ben sadece hikayeli oyun oynayan birisiyim. 7800X3D ile 9800X3D arası farkı hissedeceğimi düşünüyorsanız 9800X3D tabi daha mantıklı olur. Anakart olarak X870E-PLUS'e ne dersiniz? Ekran kartını MSI alabilirim sorun olmaz ama attığınız linkte daha pahalı gözüküyor. Soğutucunun Pro versiyonunu da alabilirim. Rekabetçi oyunlar oynamayı bıraktım. Ek disklerim olduğundan depolama sorunum yok. 2TB'a da bakabilirim.

9800X3D FPS oyunlarında daha güçlü. 2K'da 40-50 FPS fark görmüştüm birkaç videoda, Zen 5 mimarisi daha iyi ve ısınma oranı daha düşük, ayrıca anakart kaliteli bir B850 olması yeterli, ASUS TUF'tan vazgeçmeyin. Yazdığım gibi ben kullanıyorum, memnunum. Fiyatlar hala 53.800TL bandında ama 40-45k'ya da bulabiliyorsunuz. Fakat soğutma, çip, MOSFET kalitesi ve PTM aynı değil. Tabii bütçeniz yeterliyse ROG 5080 veya 5070 Ti alabilirsiniz, sizin kararınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış yazmışsınız hocam orayı.

Nereyi acaba? TUF serisini önermemiş de Ayhan bey ona katılmıyorum demişim sanırım doğru zaten iyi demek istedim
Evet orayı dedim pardon ya.

Hocam Gigabyte için dediklerimi okuyun lütfen. O markanın yakınından geçmem.
3 yıldır TUF kullanıyorum ve en ufak bir sorununu görmedim. Japon otomobili gibi marka.
RAM'i bu olarak karar kıldım daha iyi, teşekkürler.
Samsung'dan da memnunum depolama olarak.
Sıvı soğutucu olarak Arctic Liquid Freezer III 360 Pro'da karar kıldım.
PSU'da yine ASUS'un sağlamlığını tercih edeceğim. 1000 lira daha fazla verip daha fazla watt almak mantıklı geldi.

Anakart olarak X870E-PLUS'e ne dersiniz?

Son düzenleme:
Parçalar aşırı overpriced. RAM'lere gelen zamdan bağımsız bu bütçede 5090 çıkıyordu.
Oyun için 5090 gerekli değil tabii ki. Fakat 5080 sisteme de bu paralar verilmez.

İlk olarak sistemi yorumlarsak, 7800X3D güzel seçim. 9800X3D'yi onun daha optimize hali olarak düşünün.

Anakarta gelirsek, paranızı çöpe atın daha iyi. Sorf ROG diye B650 çipe o para verilmez. Daha alta daha iyi kartlar mevcut.

G.Skill, bazı istisnalar harici pek önerdiğim bir marka değil. RAM çipini rastgele binleme vakaları var. Aktif bir sisteminiz varsa RAM'lerin çipini ZenTiming veya HWİNFO tam menüden kontrol etmenizi istiyeceğim.
6000MT/s CL30 olmasına rağmen G.Skill, Sk Hynix olacağına Samsung çıkartabiliyor.

Ekran kartı olarak, yüne o karta o parayı vereceğinize çöpe atın daha iyi. Biraz üstüne Suprim SOC var ki o kartı ezer. Aorus Master yine o karttan daha iyi, HOF var ek olarak.
Şahsen bu kadar çıkmazdım. Palit GamingPro alır geçerdim.
Veyahut stok yakalarsam Colorful iGame kartlardan birine çökmeye çalışırdım.

Böyle bir sisteme 1TB SSD koymak biraz tuhaf açıkçası. SSD seçimi iyi tabii ki.

Arctic LF III yerine Lian Li Galahad II Lite Performance bakın. Hem daha sessiz hem daha performanslı bir soğutucu.

PSU olarak NZXT C1000 veya C1200 (2024) bakın.
Aura'yı ön plana çıkaran şey sessiz bir PSU olması.

Kasa için o kadar bütçe ayırmaya gerek yok. Bu da aynı işi görücek.

Yeni sistem önerisini birazdan yapacağım, uçağa gitmem gerekli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…