Sistemi toplayalı 2-3 gün oldu. Oyunları indirip oynamaya başladığımda fark ettim ki 9700X işlemci 83-85-90 derece civarlarında. Aşağıya resimleri ve sistemimi paylaşıyorum.
Son olarak, 1 sene önce aldığım MX-6 termal macunu ve birkaç gün önce hava soğutma ile gelen termal macunu denedim ama ikisinde de sonuç pek değişmedi.
Bu arada başlıkta belirttim, işlemciyi BIOS'tan 105 W olarak ayarladım.
İşlemci saat hızı kısmıyor, sorun yok. Hava soğutmanın en babası da olsa yapabileceği bu kadar. Ciddi iyi sıvı soğutma almak lazım iyi değerler için, giriş seviyesi de olmaz.
Bunun dışında fanları da hızlandırmanın manası yok yaz ayı ve saat hızı kesmiyor.
CM Atmos 2, Lian Li Hydrosift 2 S 360TL gibi üst seviye AIO olmadıkça şu sıcaklarda çok serinlik olmaz.
Yukarıdaki mesajıma beğenmedim ifadesi yapan arkadaşların kanıtlı destekleyecekleri yorumu varsa beklerim. Eğer yoksa da bomboş ifade atıp geçmesinler.
@Yakuza arkadaşın dediği gibi 142W çekebilme kapasitesi var işlemcinin. Ekran görüntüsü olan oyunlar işlemciyi zorlamadığı halde sıcaklık yüksek. Bende milattan kalma Arctic LF 2 240mm sıvı soğutma var, cehennem sıcağında 4x FG açık 70 dereceyi görmüyor ki 7000 serisi daha çok ısınan bir seri.
Buradaki kıssadan hisse şudur ki, eğer ille sıcaklık düşsün diyorsanız(bence düşmesine gerek yok [thermal throttling] saat hızı kısmadığı sürece); kesinlikle sıvı soğutma almalı ve kasa hava akışını iyileştirmelisiniz. Ya da işlemciyi ECO moda almalısınız ve PBO ayarlarına termali düşürmeye göre ayarlamalısınız. Hava soğutmaların yazın daha fazla cortlaması çok normal.