Dagster3532

Becerikli
Montaj hatası mı var bilmiyorum ancak macunu nasıl sürersem süreyim kapatınca boşta 45-50 derece iken yüke bindiği an 90 dereceleri görüyor. Acayip fan sesleri var. Jelatini söktüm ve vidaları çapraz sıktığım halde böyle. Soğutucuyu aşağı bıraktım.

105W mod etkin.

1776466222992.webp

Kullandığınız macun nedir acaba?

MX-6, STC10 ve sıvı soğutucu kutusundaki macunların hepsini denedim hocam. Aynı, maalesef. TF7'yi bekliyorum şu an.

@Ayhan Dönmez hocam, bu sizce normal mi? Kule tipi tamam, yetmiyordur dedim de bu sıvı soğutucu da yetmeyecekse kaldırıp camdan atayım. HWiNFO verilerini yukarı bıraktım ancak pek anlamıyorum. Anakartın da verilerini bu mesaja atıyorum.

1776468342896.webp

1776468393691.webp

1776468402704.webp

Bu değerler Cinebench veya oyun açık değilken, sadece tarayıcı açıkkenki hali. Cinebench olan yukarıda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Boşta sıcaklıklar normal kabul edilebilir. Acaba kasa içi hava sürkülasyonunuz nasıldır belki ondan da olabilir.

Bir de yük verirken hangi uygulamayı kullanıyorsunuz? Ya da oyun mu açıyorsunuz?

Boşta sıcaklıklar normal kabul edilebilir. Acaba kasa içi hava sürkülasyonunuz nasıldır belki ondan da olabilir.

Fan konumları doğru ve kasa içerisi ferah hocam. Eski kasam gibi odamda Ramazan pidesi pişirmiyorum artık.

Bir de yük verirken hangi uygulamayı kullanıyorsunuz? Ya da oyun mu açıyorsunuz?

Oyun veya Cinebench ikisinde de 95 sabitliyor hocam. Bir de bazen boşta iken bile kendi kendine 75-78'e çıktığı oluyor. Fanlardan anlıyorum.

Fan konumları doğru ve kasa içerisi ferah hocam. Eski kasam gibi odamda Ramazan pidesi pişirmiyorum artık.

Oyun veya Cinebench ikisinde de 95 sabitliyor hocam. Bir de bazen boşta iken bile kendi kendine 75-78'e çıktığı oluyor. Fanlardan anlıyorum.

Her şey stokta mı şu anda ve BIOS güncel mi? Stoktan kasıt yani Curve Optimizer ve PBO uygulandı mı, yoksa sadece 105W mod mu aktif?

Kasa yan kapak açtığında veya fanları Manuel %100 devre çektiğinde, sıcaklıklarda değişen bir durum var mı?

@Dagster3532 Oyunda hangi aşamalarda 90-95 sabitliyor? Shader derlemesi sırasında bende 100 derece oluyor, onlar normal. Ben tüm limitleri kaldırdım anakarttan. Bende 200W çekerken 95 derece OCCT mesela. Soğutucu bu model yerine Lian Li Trinity Performance olsaydı mesela, daha net yorum yapardım. Ocypus hakkında bilgim yok, bu model özelinde yani. Intake ve Exhaust fanlar nasıl? Az detay paylaşıp görsel iletmen lazım.

Oyunda 60-70 dereceler, bu işlemciler için sorun değil. 90-95 olması da Shader Compiling sırasında normal. İşlemci stokta bırakmak yerine Manuel ayar çekersen 95 yerine 75 olmasını sağlayabilirsin mesela. Boşta 40-45 arası normaldir yine, yükteki olayı kasa havalandırması ve yaptığın Manuel ayarlar belirler. Oyunda 70-75 seyretmesi de normaldir, oyununa göre değişir. Windows Debloat yaptınız mı, veyahut anakart yazılımı mevcut mu? Armory Crate boşta 70-75'lere zıplatmakta üstüne yoktur mesela. Çok etken var.

Son düzenleme: