@Ayhan Dönmez, ya hocam şunu anlamadım. Ben geçen konu açtığım zaman bazı arkadaşlar bende 1300-1400 TL olan kule tipi var, bende maksimum 70 derece falan görüyor demişlerdi. Bunların hepsi mi uydurdu, onu anlamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Mr. Falcon Bir de bu arkadaşımız var. B650 anakartta sendeki bu sıcaklık sorunu yaşayıp ASUS B850M-K geçtiğinde sorunları kökten çözülmüş. Anakart kaynaklı bu tarz sıkıntılara benim yorum yapmam imkansız, zaten giriş seviye kartlar. Ama yine de bu tarz bir sıkıntı olmamalı tabii.

@Ayhan Dönmez, ya hocam şunu anlamadım. Ben geçen konu açtığım zaman bazı arkadaşlar bende 1300-1400 TL olan kule tipi var, bende maksimum 70 derece falan görüyor demişlerdi. Bunların hepsi mi uydurdu, onu anlamadım.

Uydurma değil, silikon farklı, şartlar farklı. Sırf anakart değişikliği ile anlık sıcaklık zıplaması ya da yüksek derecelerden kurtulduğunu söyleyen var. Ben bunları deneyim etmediğimden net yorumlamam doğru olmaz. Anakart kaynaklı bu tarz bir durum yaşanması bana saçma gelir yani.

Sıvı soğutmayı nasıl montaj yaptın, fotoğraf ekleyebilir misin?

Bu şekilde hocam. Pompanın alt ve üstündeki iki kabloyu takmayın. Macunu kontrol etmekten kafayı yediğim için düzenlemeyi geçici süreliğine bıraktım.

IMG_3006.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
@Mr. Falcon Bir de bu arkadaşımız var. B650 anakartta sendeki bu sıcaklık sorunu yaşayıp ASUS B850M-K geçtiğinde sorunları kökten çözülmüş. Anakart kaynaklı bu tarz sıkıntılara benim yorum yapmam imkansız, zaten giriş seviye kartlar. Ama yine de bu tarz bir sıkıntı olmamalı tabii.

Hocam şu verdiğiniz ayarları biraz da deneyeceğim. Ama önce montaj kaynaklı bir sorun mu acaba diye onu bulmaya çalışıyorum. Sonrasında ayarları da yaparsak belki daha da farklı bir tablo çıkacağını düşünüyorum.

Sizin işlemci X3D olsaydı CPB kapatıp mutlu mesut yaşardınız, bu takıntıdan da vazgeçerdiniz. Lakin 9700X'te bu çok ciddi bir kayıp olacaktır. CPB tüm sıcaklık sorunlarını kökten çözer.

Kapatayım mı diyorsunuz yani hocam? Peki bu 105 watt modu olayı ve diğer şeyleri kapatmaya gerek var mı? Yani PBO ve RAM ayarları ile bu kasa 9800X3D performansına en azından bir tık yaklaşabilir mi?

Hocam şu verdiğiniz ayarları biraz da deneyeceğim. Ama önce montaj kaynaklı bir sorun mu acaba diye onu bulmaya çalışıyorum. Sonrasında ayarları da yaparsak belki daha da farklı bir tablo çıkacağını düşünüyorum.

Windows Debloat yaptınız mı bir de? @fortunee ile onu gözden geçirin. VSOC 1.15 stabilse kalsın, 1.25 gereksiz 6000 1:1 tek modül için. 1.1 bile stabildir belki. Boşta 40 derece sabitler, 43-44 yerine. Yükteki olay için C-State kapatıp dediğim PBO ayarlarını uygulayın. -30 verip R23 çalıştırın, aynı şekilde görsel iletin.