Bu durumdan ben de şikayetçiyim Ryzen 9000 serisinde, çözümü fan hızlanmasını olabildiğince geciktirmek, 0.1 s olarak geliyor, bunu BIOS'tan katları şeklinde 0.2 0.3 diye ayarlayabiliyorsun, mesela 1 saniyeliğine 40'tan 60'a çıkıyorsa fanlar neredeyse hızlanmaya bile zaman bulamıyor bu şekilde, çünkü tekrardan 40 dereceye düşüyor 1 sn sonra. Ya da fan eğrisi ona göre optimize etmen lazım.
@Eagles Bir de genel anlamda Armory Crate kurmanı, kullanmanı çok istemem, RGB falan için mi kullanıyorsun? OpenRGB portable sürümü kullanabilirsin eğer efekt çok sevmiyorsan, statik kullanıyorsan, fan içinse zaten BIOS en iyi araç. Dediğim hızlanma ayarını yaparak çözebilirsin bu sorunu, daha geç tepki veriyor fanlar.
Armory Crate gibi yazılımlar bloatware, işlemci meşguliyetini artırıyor arka planda, Windows'un kendisi de bloatware, LTSC sürümü vesaire kurabilirsin, ya da winutil gibi programlarla debloat edebilirsin. Bir uyumluluk sorunu oluşmuyor, ben her türlüsünü kullandım.
Windows 11 PRO'da boşta CPU işlem sayısı 150 mesela, winutil aracı ile debloat sonrası 98'e düştü.
@Eagles Ve hiçbir eksisi, zararı yok. Telemetrileri siliyor, durduruyor arka planda gereksiz çalışan.
Armory Crate, BIOS ayarlarının üzerine overridelıyor diye biliyorum ama, fan döndürme süresi ile benim dediğim 0.1s ve katları aynı işlevde olsa gerek. Ama bu yazılıma ihtiyacın yok dediğim gibi, işlem sayısı 200'ü bile geçiyordur muhtemelen bu programı kurduktan sonra. İşlemciye yazık günah. Özellikle şu Corsair iCUE gibi yazılımlar işlemci sıcaklığını da artırıyor masaüstünde.
@Eagles