erkuteer1

Becerikli
Selam.

Hiçbir yerde olmadığı kadar uzman arkadaşlarımız var bu forumda. Saatlerce günlerce araştıracağım şeyleri dakikalar içinde buradan çözümlüyorum. Aklıma herhangi bir soru gelirse direkt soluğu burada alıyorum. Yine öyle sorulardan biriyle karşınızdayım.

Ryzen 7 9700X işlemci kullanıyorum RTX 5070 Ti kombinasyonuyla. ASUS B850-A Gaming Wi-Fi anakartı son sürüme güncelleyince YouTube üzerinden yapılması gereken önemli ayarların birçoğunu otomatik, anakart benim yerime yapmış olduğunu gördüm. Açık olarak gelen ayarlardan bir tanesi de 105W. Bunu 65W'a düşürmem sağlıklı olur mu? İşlemci default ayarına. Isınma konusunda bir problem yok gibi görünüyor ancak ihtiyacım olmayan bir W değerinde de çalışsın istemem. Monitör olarak 1080p kullanıyorum geçiçi olarak. 2K için iyi bir monitör için zamana ihtiyacım var. 1080p içinde sanki 65W yeterli gibi geldi ama tabii ki içgüdüsel olarak bunu söylüyorum altyapım yok. Önerilerinizi dinleyeceğim.

Soğutman iyiyse 105W kalsın. 1080p kullanırken işlemciye fazla yük binecek hep. FPS farkı da performans farkı da illa ki olacak.
Evet arkadaşlarında dediği gibi 1080p'de, ekran kartı kendini tümüyle veremeyeceği için işlemci 105W'da kalması en sağlıklısı gibi. Teşekkürler değerleri yorumlarınız için.