Geçtiğimiz günlerde Ryzen 9700X işlemci ile Corsair H100 sıvı soğutma aldım. BIOS'tan 105W TDP aktif ettiğimde oyunlarda 90 dereceyi görüyorum. Kurulumda herhangi bir sıkıntı olabilir diye sıvı soğutmayı söktüm, termal macun sürdüm ve yeniden montajladım ancak durum hala aynı. BIOS güncel.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 4
Pompa maksimum devirde olmalı her zaman, radyatör fanları otomatikte kalabilir. Hem pompayı hem de fanları bağladığınızı varsayıyorum. Doğru kurulum ve ayarları yapsanız bile 240 mm sıvı soğutma o kadar da iyi değil "soğutma" konusunda.
Hakan Yusuf
Yetkin
Unuttuğunuz bir şey olmasın sıvı soğutmadaki işlemciye takılan uçtaki plastik gibi.
Teacher80
Uzman
Nadir de olsa biosta sıkıntı olabiliyor. En güncel ve stabil olan biosu kullanmanızı tavsiye ederim. O bile garanti olmayabilir. Saoğsun AMD ekran kartı driverları gibi biosları da sorunlu olabiliyor. TDP 105 modunda sıkıntı vardır belki, aynı performansı sağlayan ve anakart üreticisinin seçenek olarak sunduğu başka TDP seçeneklerini deneyin. Tecrübeyle sabit anakart firmalarının sunduğu seçenekler daha serin, stabil (oyunda FPS drop yedirmşyor) ve kullanışlı olabiliyor.
deadfellow
Üstün
Isınsa da zararı yok işlemcinin ömründen yemiyor sonuç olarak boşuna kısıtlamana gerek yok. Hangi oyunlarda o derecelere ulaşıyor?
NFS Unbound'da oluyor mesela. Ayrıca Render yaparken de oluyor. Sorun sadece ısı da değil fanlar da %100 çalışmaya başlıyor ve ses dayanılmaz oluyor.Isınsa da zararı yok işlemcinin ömründen yemiyor sonuç olarak boşuna kısıtlamana gerek yok. Hangi oyunlarda o derecelere ulaşıyor?
Yeni konular
-
ASUS ROG Astral RTX 5080 beyaz modeli için stok beklenmeli mi?
- slakdvsvroowvwc18347
-
-
-
Ryzen 7 7800X3D işlemcinin sıcaklık değerleri normal mi?
- onur erol duman
-
-
Yeni mesajlar
-
-
ASUS ROG Astral RTX 5080 beyaz modeli için stok beklenmeli mi?
- slakdvsvroowvwc18347
-