nitr0 40

Üstün
Yer
İstanbul
Termal macunu kontrol ederken işlemci PCB'siyle soğutucu kapağının arasındaki boşluğa termal macun kaçtı. Nasıl alabilirim onu oradan? Şu an kullanıyorum, bir sorun yok ama tedirgin etti.

Mavi bölgeden bahsediyorsanız sorun olmaz, oradaki altın renk çiplerin üstüne gelse de sorun değil anakartla temas eden arka tarafına bulaşmasın yeterli.

1786760617291.webp

Termal macunu kontrol ederken işlemci PCB'siyle soğutucu kapağının arasındaki boşluğa termal macun kaçtı. Nasıl alabilirim onu oradan? Şu an kullanıyorum, bir sorun yok ama tedirgin etti.

Görünmez kazadır, olabilir... Likit metal değil, yalıtkan... Sokete bulaşmasın sadece...

Eki Görüntüle 273595

Tam olarak böyle şu anda. Bir de o gözüken ufak aralık var. Oraya da girmiş. Fazla elleyemedim oradaki çiplere zarar veririm diye. Temizleyemediğim için de içim rahat etmiyor.

Ellemene gerek yok, IPA çözer ama gereksiz...

Görünmez kazadır, olabilir... Likit metal değil, yalıtkan... Sokete bulaşmasın sadece...

Kırk yılın başı emek verip çalışıp bilgisayara parça aldım sonuç bu, diyecek söz bulamadım kendime açıkçası.

Ellemene gerek yok, IPA çözer ama gereksiz...

İade edip tekrar almayı bile düşündüm :D

Alayım da temizleyeyim bari olduğu kadar, içime dert oldu. Kusura bakmayın böyle bir konu açtım gece gece. Bir de peçeteye kolonya sıkıp macunu temizlemeye çalıştım bir sıkıntı çıkarır mı?

Kolonya, ıslak mendil vs. kalıntı bırakır, çok tavsiye edilmez ama bu tarzda eski usül işini görüp sıkıntısız kullananlar var... IPA en temizi olur tabii, kalıntı bırakmasın mümkünse. Makyaj pamuğu vs. genelde teknik servis kullanır kontak sprey ile beraber... Kolonya + kulak çöpü ile halledersin, devre elemanlarının olduğu kısma çok temas etmemeye çalış...

Hiç ellememen en doğrusu ama, bugün değilse yarın macun kaynaklı yine sıkıntı yaşayacaksın, AMD IHS'i bunu gerektiriyor... Macunu abarttığın ya da her pump out senaryosunda görülebilir bu durum... Contact Frame bu durumu çözüyor ama onu da AM5'te önermiyoruz. Intel'e yarıyor.

kolonya sıkıp macunu temizlemeye çalıştım

Kulak çöpünü kolonya ile ıslatıp uygulanabilir, tırsılacak bir durum yok... IPA en garantisi bu tarz işlerde pimpirikliysen...

Son düzenleme: