shiiw

Uzman
Merhabalar, sistemimin açılışı bilgisayar tuşundan Windows açılışına kadar tam tamına 1 dakika 10 saniye sürüyor. Özellikle MSI logosu gelince altta dönen şey çok fazla bekletiyor; cidden bu sorundan çok muzdaripim, çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Sistemim;

● MSI X870E Carbon Wifi

● R7 9700X

● MSI Gaming Trio RTX 5070 TI

● G.Skill Trident Neo Z5 2x16 6400 MHz CL30 Hynix A-Die.

Test amacıyla denediklerim:

BIOS güncellendi.
Clear CMOS yapıp denendi.
EXPO açık/kapalı denendi.
Format denendi, aktif olarak 25H2 kullanıyorum.

Ekstra olarak bu sorunların yanında Forza Horizon 6 Steam versiyonunu oynarken hatasız bir şekilde PC kapanıyor. Olay görüntüleyicisinde yanlış değilsem Kernel-6 hatası vardı.

Not: Windows 11 25H2 surumuyle tekrar formatlayip ChrisTitus ile debloat YAPMADIǦIM zaman sorun cozuldu fakat obur Kernel-6 sorununu daha deneyemedim bu sekilde.

Son düzenleme:
Merhaba, sistemimin açılışı bilgisayar tuşundan Windows açılışına kadar tam tamına 1 dakika 10 saniye sürüyor. Özellikle MSI logosu gelince altta dönen şey çok fazla bekletiyor; cidden bu sorundan çok muzdaribim, çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Sistemim;

● MSI X870E Carbon Wi-Fi

● R7 9700X.

● MSI gaming Trio RTX 5070 Ti.

● G.Skill Trident Neo Z5 2x16 6400 MHz CL30 Hynix a-die.

Test amacıyla denediklerim:

BIOS güncellendi.
Clear CMOS yapıp denendi.
EXPO açık/kapalı denendi.
Format denendi, aktif olarak 25H2 kullanıyorum.

Ekstra olarak bu sorunların yanında Forza Horizon 6 Steam versiyonunu oynarken hatasız bir şekilde PC kapanıyor. Olay görüntüleyicisinde yanlış değilsem kernel-6 hatası vardı.

Not: Windows 11 25H2 surumuyle tekrar formatlayip christitus ile debloat yapmadıǧım zaman sorun cozuldu fakat obur kernel-6 sorununu daha deneyemedim bu sekilde.

Memory context restore açın.