@RapidLemming955 Pompa işini netleştirelim. Eğer Full Speed almazsan pompayı ve 3 pin DC bağlantı ise %100 mü dönderiyor Auto hali?

Onu %100 yaptım. Diğer fanları default.

Burada pompa sorunu var. Pump portu yok, Cha_fan 3 takılmış. DC bağlantı bile olsa %100 döneceğinden şüpheliyim. Buna bir bak istersen senin kartta. Direkt devirden anlarsın zaten, orada görünür.

CHA_FAN 3 pompa bağlantısı mı yani? CHA_FAN 3 Full Speed alın o zaman Q-Fan tuning menüsünden. Diğer kasa fanlarını size dediğim şekilde ayarlamanız lazım, diğerleri için Step 3 deneyin ve fotoğraftaki gibi eğriyi ayarlayın.

Pompa bu durumda %100 de dönüyor olabilir tabii, bu kısım değişebiliyor. 3 pin DC'dir muhtemelen sendeki.

CHA_FAN 3 Full Speed almanız yeterli, oradan anlaşılır. Diğerlerini fotoğraftaki gibi yaparsın. BIOS default alıp dahiliyi kapatın bir de.

Dediklerin neredeyse harfiyen yaptım, belki bir iki sıcaklık ayarında 55 yazmama rağmen 53 olarak okuyor. O kadar hani etkileyeceğini sanmıyorum. Dediklerinin %98'ini yaptım, yani yukarıda arkadaşın dediği gibi Google'ı açıyorum, kasa hızlanıyor, çıkartıyor herhalde. İşlemciden gayet memnunum, güçlü işlemci ama bu sorun ne bileyim, kafa ağrıtıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediklerin neredeyse harfiyen yaptım, belki bir iki sıcaklık ayarında 55 yazmama rağmen 53 olarak okuyor. O kadar hani etkileyeceğini sanmıyorum. Dediklerinin %98'ini yaptım, yani yukarıda arkadaşın dediği gibi Google'ı açıyorum, kasa hızlanıyor, çıkartıyor herhalde. İşlemciden gayet memnunum, güçlü işlemci ama bu sorun ne bileyim, kafa ağrıtıyor.

Dediğim gibi ayarlarsanız bu dediğinizin olması imkansız. Level 3 ya da Level 5'te iken fanlar tepki bile veremez. Uzaktan çok zor bu işler, normalde 1 dakikamı almaz ama kelimelere dökmekte zorluk yaşıyorum. En fazla bu kadar anlatabildim. Kusura kalmayın o yüzden. Biraz anlatması zor olabilir ama adımları tek tek sıraladım.

Sizde Armory Crate kuruluysa ve oradan kurcaladıysanız bu programı silerek başlamanızı tavsiye ederim. Fan Control yazılımı varsa onu da silin ya da bu yazılımları BIOS moduna almanız lazım. Pompanın bağlandığı portu tespit edip %100 çekmeniz lazım. Diğer CPU ve kasa fanları için size verdiğim eğriyi Step Up Level 5 olarak ayarlamanız lazım. Dahili grafik ve EXPO ise şu anlık kapatın. Bu dediklerimi yaparsanız sizdeki sorun olmaması lazım. Montaj hatası yoksa tabi.

@RapidLemming955 Pompa işini netleştirelim. Eğer Full Speed almazsan pompayı ve 3 pin DC bağlantı ise %100 mü dönderiyor Auto hali?

Burada pompa sorunu var. Pump portu yok, Cha_fan 3 takılmış. DC bağlantı bile olsa %100 döneceğinden şüpheliyim. Buna bir bak istersen senin kartta. Direkt devirden anlarsın zaten, orada görünür.
Auto halı %100 değil. Normal kasa fanı gibi davranıyor. Yani sıcaklığa göre kademeli artıyor. Ben manuel olarak değiştirdim.