Ryzen 7 9800X3D için en ideal anakart hangisi?

Kissofdeath

Başarılı
İyi forumlar herkese.

AM6 platformu yavaş yavaş geldiği için bir anakarta fazla para dökmek istemiyorum. Lakin VRAM'leri kötü bir ürün de almak istemiyorum. Bilgisayarı kullanım senaryom sadece oyun olacak. Extradan USB portlarına veya fazladan m2 yuvalarına hiç ihtiyacım yok.

Aklımda 3 farklı anakart var. Siz hangisini önerirsiniz ?

Aklımdaki anakartlar :

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkçası X870E varken benzer fiyata sakın B850'ye o parayı vermeyin. Chipset özellikleri olarak B850, X670E'den kötü ve X670E daha uyguna bulunabiliyor.

Açıkçası X870E varken benzer fiyata sakın B850'ye o parayı vermeyin. Chipset özellikleri olarak B850, X670E'den kötü ve X670E daha uyguna bulunabiliyor.
Ben de açıkçası x870E aorus pro ile Rog b850 aynı fiyat olduğu için Rog olanı alasım gelmiyordu çipsetinden dolayı. Fakat gigabyte olanı da markasından dolayı alasım gelmiyor. Sanırım en mantıklı olan anakart Asus tuf b850 plus. Fiyatı 13 bin. Bu anakartın da tek kötü yanı bence , Q-CODE hata ledi yok hocam. Siz ne düşünüyorsunuz alıp geçimi bunu ?

Hocam o fiyata X870 TUF var.

Benim önerilerim bunlardan biri olur. X670E USB 4.0 desteği olmaması hariç X870'den daha iyi chipset özellikleri bakımından. B850 zaten bariz kötü.

Hocam o fiyata X870 TUF var.

Benim önerilerim bunlardan biri olur. X670E USB 4.0 desteği olmaması hariç X870'den daha iyi chipset özellikleri bakımından. B850 zaten bariz kötü.
X870 tuf olanı gördüm hocam fakat satıcı problemi var. Ben her satıcıya güvenmiyorum. O dediğiniz x870 tufu alacak olursam biraz aşağılara doğru inip gaming gen'den alırım. Orada da fiyatı 15 bin. O yüzden bu anakartı elemiştim. Diğer attığınız msi markasını ise kötü tecrübelerimden ötürü hiç istemiyorum. Asus veya gigabyte olarak devam edeceğim hocam. Aslında şu da alınabilir ama vram'leri bir tık sıcak çalışıyor sanırım (testlerde 65 derece olarak görünüyor)

X870 tuf olanı gördüm hocam fakat satıcı problemi var. Ben her satıcıya güvenmiyorum. O dediğiniz x870 tufu alacak olursam biraz aşağılara doğru inip gaming gen'den alırım. Orada da fiyatı 15 bin. O yüzden bu anakartı elemiştim. Diğer attığınız msi markasını ise kötü tecrübelerimden ötürü hiç istemiyorum. Asus veya gigabyte olarak devam edeceğim hocam. Aslında şu da alınabilir ama vram'leri bir tık sıcak çalışıyor sanırım (testlerde 65 derece olarak görünüyor)

65 derece sıcak değil düzgün bir değer VRM için özellikle o testleri en kötü senaryoda fansız bir durumda olacak şekilde yapıyorlar. 9800X3D o kadar güç tüketmiyor bile ve kasa içinde olacak. Oyunda zaten %100 çalışmıyor. Bir de TUF'u Amazon da satıyor Gaming TR'den önce. Amazon varken en güveniliri o 14500 civarına fakat Aorus da alınabilir. Ben Gigabyte'ın BIOS'unu sevmiyorum.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt