Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
PBO-Enable edip -20 All Core verirsen 80'de sabitleyebilir. Ama +100/200 verirsen 95 görürsün. Benimki gibi 180w çekeceği için tutamaz 95 altında. Stoktayken PBO-Enable -20 verirsen 80 tutabilir R23'te. @DracheNÜstad Thermalright Spirit 120 EVO C23 testinde 85 dereceyi geçer mi geçmez mi ondan korkuyorum artık gerçekten yoruldum. 2-3 haftadır bu işlerle uğraşıyorum. Hava soğutmayı çok seviyorum ama redditte adamlar bir görsel atıyor 9800x3d -20 verdim 80 derece maksimum diyor C23'te Spirit Evoyla. Kasayı sırf hava akışı en üst seviyeye çıksın diye aldım. Fanları 160mm üst seviye bir ürün. Şu an hala kararsızım hocam.
Fan curve de ayarlayacaksın ona göre, 80 derecede %100 döndert.
DracheN
Başarılı
Üstad inan +200 derdim hiç yok orijinal değerlerinde -20 curve vereyim A++ oyunlarda yükleme ekranlarında, yük altında 80'leri geçmesin istiyorum sadece. Tutar dersen Spirit alıcam hiç uğraşma kardeş sen sıvı al dersen MSI MPG Coreliquid P13 alacağım.PBO-Enable edip -20 All Core verirsen 80'de sabitleyebilir. Ama +100/200 verirsen 95 görürsün. Benimki gibi 180w çekeceği için tutamaz 95 altında. Stoktayken PBO-Enable -20 verirsen 80 tutabilir R23'te. @DracheN
Fan curve de ayarlayacaksın ona göre, 80 derecede %100 döndert.
- Makaleler
- 1
Ben sıcaklığa takık biri olsam her halükarda AIO tercih ederim, bir de ön panele takarım, en iyi sonuç öyle veriyor, push-pull da yaparım. Üste taktığın müddetçe kasa kapağı kapattığın her senaryoda 3-5 derece sıcak çalışır. Kendi kasamdan biliyorum, %100 döndermeme rağmen intake fanları, kasa kapağı kapalı olduğu müddetçe, kasanın hava akışı da çok iyi olmasına rağmen, her türlü +5 derece ekliyor.Üstad inan +200 derdim hiç yok orijinal değerlerinde -20 curve vereyim A++ oyunlarda yükleme ekranlarında, yük altında 80'leri geçmesin istiyorum sadece. Tutar dersen Spirit alıcam hiç uğraşma kardeş sen sıvı al dersen MSI MPG Coreliquid P13 alacağım.
Yani AIO'nun ön panele monte ettiğinde direk dışarıdan serin havayı çekip atması var, bir de kasanın içindeki havayı kullanması var. Mevzu bu.
Çok sıcaklığa takık biriysem ön panele takardım kesinlikle ve push pull yapardım.
En iyi performansı bu dediğim şekilde alırsın.
DracheN
Başarılı
Hocam aşırı takık değilim, ister istemez 90ları 85'leri görmek istemiyorum sadece. Anladım demek istediğinizi. O zaman sıvı soğutma daha mantıklı görünüyor doğru mu hocam?Ben sıcaklığa takık biri olsam her halükarda AIO tercih ederim, bir de ön panele takarım, en iyi sonuç öyle veriyor, push-pull da yaparım. Üste taktığın müddetçe kasa kapağı kapattığın her senaryoda 3-5 derece sıcak çalışır. Kendi kasamdan biliyorum, %100 döndermeme rağmen intake fanları, kasa kapağı kapalı olduğu müddetçe, kasanın hava akışı da çok iyi olmasına rağmen, her türlü +5 derece ekliyor.
Yani AIO'nun ön panele monte ettiğinde direk dışarıdan serin havayı çekip atması var, bir de kasanın içindeki havayı kullanması var. Mevzu bu.
Çok sıcaklığa takık biriysem ön panele takardım kesinlikle ve push pull yapardım.
- Makaleler
- 1
Evet daha mantıklı. Çok uğraşmışsın çünkü, aldığın MSI 360'da problem olmamalıydı, o da talihsizlik olmuş. Bu arada Thermalright 360 AIO alıp da Push/Pull yapabilirsin ön panele, Arctic PRO fanlar takarsın ama bu fanlar 450 TL idi 1000 TL yükselmiş. Stok sıkıntısı var sanırım. 450 TL için bedavaydı. Radyatör fanı alman lazım en iyi performans için, yük altında 3-5 derece dahi önemli çünkü 80 olmamasını istiyorsun.Hocam aşırı takık değilim, ister istemez 90ları 85'leri görmek istemiyorum sadece. Anladım demek istediğinizi. O zaman sıvı soğutma daha mantıklı görünüyor doğru mu hocam?
DracheN
Başarılı
Hocam GSKILL Triden Royal 6000MHZ CL28 RAM'im var. Thermalright Spirit 120 EVO RAM'e değer mi bu arada?Evet daha mantıklı. Çok uğraşmışsın çünkü, aldığın MSI 360'da problem olmamalıydı, o da talihsizlik olmuş. Bu arada Thermalright 360 AIO alıp da Push/Pull yapabilirsin ön panele, Arctic PRO fanlar takarsın ama bu fanlar 450 TL idi 1000 TL yükselmiş. Stok sıkıntısı var sanırım. 450 TL için bedavaydı. Radyatör fanı alman lazım en iyi performans için, yük altında 3-5 derece dahi önemli çünkü 80 olmamasını istiyorsun.
- Makaleler
- 1
Değeceğini sanmam, ilk fanı biraz yükseğe takıyorsun değerse, ama çok Low profile RAM değil, bir tık ilk fanı yukarı alman gerekebilir, sorun teşkil etmiyor o. @DracheNHocam GSKILL Triden Royal 6000MHZ CL28 RAM'im var. Thermalright Spirit 120 EVO RAM'e değer mi bu arada?
DracheN
Başarılı
Ayhan üstadım, çok çok teşekkür ederim forumda bana hep yardımcı oldun. Bugün düşünüp kararımı vereceğim ama sıvıya daha yakınım.Değeceğini sanmam, ilk fanı biraz yükseğe takıyorsun değerse, ama çok Low profile RAM değil, bir tık ilk fanı yukarı alman gerekebilir, sorun teşkil etmiyor o. @DracheN
- Makaleler
- 1
Hava olmaz değil olur ama çok uğraşmışsın. O açıdan ben kendi adıma senin yerinde olsam eğer bu aldığın kasada ön panel 360 AIO desteği var ise, push pull şeklinde takarım. 6 tane atacağım fanlardan al, 3 öne 3 arkaya tak. En iyi performansı böyle alacaksın, bir daha derdin kalmaz. PRO fanlar zam yedi, o açıdan Air Blazer düşünebilirsin. Statik basınç ve CFM değerleri gayet iyi. AIO'nun kendi fanlarından her türlü daha iyi en azından. @DracheN 3-5 derece bile önem taşıdığından böyle yaklaşman gerekiyor olaya.Ayhan üstadım, çok çok teşekkür ederim forumda bana hep yardımcı oldun. Bugün düşünüp kararımı vereceğim ama sıvıya daha yakınım.
Push-pull özellikle yük altındaki sıcaklığı 3-5 derece alta çekiyor, fanlar daha az RPM dönebiliyor bu sayede. Daha az iş yükü. Ön panele monte ederken radyatöre giren 2 tane borunun alt kısımdan girmesine dikkat et, üstten girmesin, uzun vade pompa ömründen yiyor.
Hocam GSKILL Triden Royal 6000MHZ CL28 RAM'im var. Thermalright Spirit 120 EVO RAM'e değer mi bu arada?
@DracheN Tercih etmen gereken fanlar bunlar. AIO kendi fanlarını kullanacaksan ön tarafta onlar kalsın, arkada her daim kuvvetli fan olsun, işi en son yapan fan, en iyi olmak zorunda. Arkaya taktığın fan daha az kapasitede olursa, radyatörde hava hapsoluyor, push-pull verimi düşer.
Bu fanları 3'lü fan çoklayıcı ile CPU ve CPU_Opt bağlantılarına takabilirsin. Bir sokete 3'ten fazla fan bağlama, Amper genelde 1A oluyor, 1 Amperi aşarsa fanlar tam devirde dönemez %100'deyken güç kısar.Ayhan üstadım, çok çok teşekkür ederim forumda bana hep yardımcı oldun. Bugün düşünüp kararımı vereceğim ama sıvıya daha yakınım.
Yeni konular
-
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-