MeHMeT01 12

Uzman
Merhaba cümleten, Adana sıcağında klimasız odada 9800x3D için bu değerler normal mi?

Oyun şimdilik sadece ETS oynuyorum, oynarken 60+ derece üzerine çıktığı oluyor.

Screenshot_2.webp

Değerler gayet normal, normalden de iyi diyebiliriz. İşlemci dediğin AM4 gibi olacak, bak boşta çallışmayı unuttu, 16 dereceye kadar indirdim :)

sıcaklık değeri.webp

Nasıl ya buzluğa mı koydunuz kasayı.

Deneme yaparken fark ettim, sürücüleri indirip kurmadım, sadece Windows ile yaptım, Windows'u debloatladım. Bir de bütün fanlar sürekli 2100 RPM de çalıştı. Şu an Windows Pro var, gereksiz her yazılımı indirip kurdum, fanlar sessiz modda 1000RPM altında, 32 derece çalışıyor, Full hızda 26 ya falan indirebiliyorum, oyunlarda da diğer sistemlere göre 10 derece falan aşağıda, tabii gereksiz işler,

Bizim işlemciler AM5 olduğu için mi böyle sıcaklıklar?

Hangi işlemciyi kullanıyorsun? 7800X3D ve gigbayte B650 anakart ile World of Warships'te, 2 saatlik sürede, biraz yüksek grafik ayarında 58 dereceyi geçmiyor. Tamamen kasanın akışı ile de alakalı bir durum, kasa küçük dikdörtgen, ön fanlar temiz havayı hızlı çekiyor, arka egzoz fanı da içerideki sıcak havayı dışarıya hızlı atıyor.

Ekran görüntüsü 2026-07-31 155726.webp

Şu an mesela 32 derece, fanları tam hıza alınca 25'e falan iniyor tabii.

Etkisi var evet.

Deneme yaparken fark ettim, sürücüleri indirip kurmadım, sadece Windows ile yaptım, Windows'u debloatladım. Bir de bütün fanlar sürekli 2100 RPM de çalıştı. Şu an Windows Pro var, gereksiz her yazılımı indirip kurdum, fanlar sessiz modda 1000RPM altında, 32 derece çalışıyor, Full hızda 26 ya falan indirebiliyorum, oyunlarda da diğer sistemlere göre 10 derece falan aşağıda, tabii gereksiz işler,

Hangi işlemciyi kullanıyorsun? 7800X3D ve gigbayte B650 anakart ile World of Warships'te, 2 saatlik sürede, biraz yüksek grafik ayarında 58 dereceyi geçmiyor. Tamamen kasanın akışı ile de alakalı bir durum, kasa küçük dikdörtgen, ön fanlar temiz havayı hızlı çekiyor, arka egzoz fanı da içerideki sıcak havayı dışarıya hızlı atıyor.

Eki Görüntüle 270099

Şu an mesela 32 derece, fanları tam hıza alınca 25'e falan iniyor tabii.

Etkisi var evet.
Sistemim imzamda da yazıyor 7800x3d kullanıyorum oda sıcaklığı 30-33 derece arası klimam yok köfte oluyorum odada işlemci ise oyunlarda 70-74 derece arası. 360mm sıvı soğutma ile.