Bütçe
6500₺

oceanut

Başarılı
Merhaba,

İncehesap Gaming Gecesi'nde Lian Li Galahad II Trinity Performance 360mm ürünü 5.999₺'ye düşmüştü, konu açamadığım için fikir almadan almak istemedim. Diper konular içinde de verilen öneriler çok kafa karıştırıcı. Kasayı baz alarak iyi bir soğutucu önerebilir misiniz? Sıvı veya kule tipi fark etmez önemli olan işlevsellik, ses de abartı olmadığı sürece sorun değil.

Sistem
  • CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D
  • GPU: MSI GeForce RTX 5080 16 GB Ventus 3X OC WHITE
  • RAM: Tahminen XPG Lancer 2x16 GB 6000 MHz CL30 alınacaktır
  • KASA: Aerocool D501A Black
  • SSD: XPG Mars 980 Blade SMAR-980B-2TCS 2TB
  • PSU: Raijintek Cratos 850W

R7 9700X üzerinde yapılmış bazı sıvı ve hava soğutucuların testi. Fiyat performans açısından en iyi soğutucu benim gözümde Phantom spirit 120 SE modeli.

2500TL civarı fiyatıyla 6000 7000TL olan sıvı soğutıcularla arasında 3 4 derece fark var ve hava akışının RAM'leri de daha soğuk tutma ihtimali olduğunu düşünüyorum ancak emin değilim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20251124_021403_YouTube.webp
    Screenshot_20251124_021403_YouTube.webp
    1,6 MB · Görüntüleme: 79
Merhaba,

İncehesap gaming gecesi'nde Lian Li galahad II Trinity performance 360mm ürünü 5.999₺'ye düşmüştü, konu açamadığım için fikir almadan almak istemedim. Diper konular içinde de verilen öneriler çok kafa karıştırıcı. Kasayı baz alarak iyi bir soğutucu önerebilir misiniz? Sıvı veya kule tipi fark etmez önemli olan işlevsellik, ses de abartı olmadığı sürece sorun değil.

Sistem.
  • CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D.
  • GPU: MSI GeForce RTX 5080 16 GB Ventus 3X OC whıte.
  • RAM: Tahminen XPG Lancer 2x16 GB 6000 MHz CL30 alınacaktır.
  • Kasa: Aerocool D501a Black.
  • SSD: XPG mars 980 Blade SMAR-980b-2tcs 2TB.
  • PSU: Raijintek cratos 850W.

Belirttiğiniz Lian Li modelini kendim kullanıyorum. Toptier soğutuculardan birisidir. Benim sevmediğim özelliklerinden birisi anakartın o plastik parçalarına mandallı şekilde montaj ediliyor. Şahsen benim hoşuma gitmiyor bu montaj şekli. Farklı bir kullanıcıya rastladım ve ondaki kurulum normal 4 köşe deliklerinden ayrı aparat ile montaj etmiş. Ama ikimiziden soğutucu modeli aynı. Muhtemelen V1/V2 gibi modeli var ama nereden anlaşılır o bilmiyorum. Soğutucu blok biraz kalın ve RAM'lere temas etme olasılığı var mı diye kasanızı kontrol edin. Birazcıkda fanları sesli çalışıyor bunu da belirteyim. Yeniden soğutucu alacak olsam kesinlikle tercih etmezdim mesela. Ben 9700X ile kullanıyorum OCCT testinde 184W'da 94 derecede sabit tutmuştu. Kasanıza sığacaksa Arctic III Pro modelini inceleyin.

Belirttiğiniz Lian Li modelini kendim kullanıyorum. Toptier soğutuculardan birisidir. Benim sevmediğim özelliklerinden birisi anakartın o plastik parçalarına mandallı şekilde montaj ediliyor. Şahsen benim hoşuma gitmiyor bu montaj şekli. Farklı bir kullanıcıya rastladım ve ondaki kurulum normal 4 köşe deliklerinden ayrı aparat ile montaj etmiş. Ama ikimiziden soğutucu modeli aynı. Muhtemelen V1/V2 gibi modeli var ama nereden anlaşılır o bilmiyorum. Soğutucu blok biraz kalın ve RAM'lere temas etme olasılığı var mı diye kasanızı kontrol edin. Birazcıkda fanları sesli çalışıyor bunu da belirteyim. Yeniden soğutucu alacak olsam kesinlikle tercih etmezdim mesela. Ben 9700X ile kullanıyorum OCCT testinde 184W'da 94 derecede sabit tutmuştu. Kasanıza sığacaksa Arctic III Pro modelini inceleyin.

Üstteki linkteki GA II Lite'yı alması daha mantıklı olur. Daha sessiz, ucuz ve daha iyi bir soğutucu. Arctic III Pro'yu zamanında 7800X3D ile beraber kullanmıştım. Soğutma tarafında sıkıntı yaşamadım ancak tam yük altındayken kulaklık takılı olsa bile varlığını hissettiriyordu. Ayrıca şunu da eklemek isterim GA II Lite, Trinity'den daha sessiz bir model. Aşağıya videoyu koyayım istersen bakabilirsin çoğu model ile karşılaştırması var Arctic III Pro'nun. Kısacası aralarında en mantıklısı GA II Lite.

Phantom spirit 120 SE modelini kullanıyorum 7800X3D ile çok başarılı soğutma konusunda. Size önermeden önce fiyatına bakayım dedim 2500TL olmuş yuh dedim. Ben iki sene önce 1500TL'ye almıştım ARGB olarak hem de.