Konuyu yazdıktan sonra bir süre PC'yi açtığım anda BIOS'ta ve masaüstünde işlemci 95-100 derece civarındaydı. Pompayı elimle biraz bastırdığımda derece tekrar 45 derecelere düştü, fakat 5-10 dakika sonra tekrar 90-100 derecelere yükselmeye başladı yine elimle bastırdığımda sonuç değişmedi. PC'yi kapatıp 1-2 saat bekledim az önce vidaları gevşetip tekrar sıktım, pompanın kablosu CPU_FAN'a bağlıydı ben SYS_FAN'a taktım. Yaklaşık 5-10 dakikadır PC'yi sadece tarayıcı açık şekilde kullanıyorum; gördüğüm değerler minimum 39, Max 62 derece fakat sıcaklık genelde 42-52 arasında geziyor. Yarın sıvı soğutmayı kaldırıp termal macunu kontrol edeceğim.
Derece 95'lere çıktığı sırada sadece tarayıcı açıktı ve işlemci kullanımı yüzde 5-9 civarlarındaydı. Asıl problem yaklaşık 1 haftadır ara sıra bilgisayarda takılmalar oluyordu fakat ben Görev Yöneticisi'ni açtığımda işlemci kullanımı vs. her şey normal seviyedeydi, o sıralarda aklıma sıcaklığı kontrol etmek gelmemişti fakat yüksek ihtimalle 1-2 haftadır işlemci durumu bu şekilde.