Bütçe
13.500 TL
Peki bu soğutucu geldiğinde, termalmacun sürümü nasıl olmalı sizce? Farklı yöntemleri var ama siz hangisini önerirsiniz, örnek verebilir misiniz?

Ben işlemcinin üzerine çok az sıkıp spatula veya kart ile çok çok ince zar gibi bir katman oluşacak şekilde yayıyorum, orta noktaya küçük çizgi şeklinde sıkıp soğutucuyu kapatmanında performans farkı yaratmadığını biliyorum, istediğiniz şekilde uygulayabilirsiniz.

Soldaki 3 kablo kullanılacak, en sağdaki 2 tane de sata veya molex bir cihaz varsa kullanılacak, yoksa sağ üçlü boşta kalacak.

Anakart 24 pin bağlantısı, CPU için ATX yazan kablo, bir de PCI-e yazan var ekran kartı için, bunlar kullanılacak ana kablolar.

PCI-e 600W yazan kullanılmayacak, SATA ve Molex gerektiren bir cihaz yoksa, sata SSD, HDD veya fan kontrolcü gibi onlarda kullanılmayacak.

Siz takıldığınız noktada yeni konu açıp etiketleyin çözeriz.

Anakart 24 pin bağlantısı, CPU için ATX yazan kablo, bir de PCI-e yazan var ekran kartı için, bunlar kullanılacak ana kablolar.

PCI-e 600W yazan kullanılmayacak, SATA ve Molex gerektiren bir cihaz yoksa, sata SSD, HDD veya fan kontrolcü gibi onlarda kullanılmayacak.

Siz takıldığınız noktada yeni konu açıp etiketleyin çözeriz.
Dark Maxima V20 kullanıyorum ve bunun fanlarının kontrolcüsü olarak bir kumanda var, sanırım onun için o kısmı kullanacağım eğer doğru anladıysam.
Anakart tarafında önce 20'lik yere büyük kabloyu mu takacağım sadece. Yoksa 2. bir 4 pinlik daha mı takacağım. 24 pin bağlantısı dediğiniz tam olarak böyle mi yoksa 20+4Pin demek zaten anakart için tek bir kablo mu oluyor.
Umarım açmak zorunda kalmam hocam, daha önce de videodan yapmıştım gene yapmaya çalışırım ama ne olur ne olmaz diye pekişsin diye size soruyorum gene.

20+4 dediği tek 24 pin, önceden anakartlar 20 pin olduğu için 20+4 ayrılabilir yapıyorlardı, siz 24 olarak takacaksınız.

Kontrolcü içinde girişine göre SATA veya Molex yazanı kullanacaksınız.

20+4 dediği tek 24 pin, önceden anakartlar 20 pin olduğu için 20+4 ayrılabilir yapıyorlardı, siz 24 olarak takacaksınız.

Kontrolcü içinde girişine göre SATA veya Molex yazanı kullanacaksınız.

Sağ olun tekrar tekrar hocam. Bir hepsi gelsin, kuruluma geçip halledeceğim inşallah.

SSD ve kasa hariç hepsi değişecek yepyeni bir değişim olacak, sadece anakartı ATX seçmem beni zorlayacak mı onu merak ediyorum umarım beni zorlamaz kasama tam sığacağı için.