Bütçe
13.500 TL

Genzonzi

Becerikli
Biraz önce gazla ASRock RX 9070XT, 9800X3D ve ASUS ROG STRIX B850-F siparişi vermiştim ama sonradan iptal ettim sakinleşmek adına. 13.500 TL anakart için çok geldi açıkçası, ihtiyaç mı bilmiyorum. Ricadır, dandik 5 bin TL olanları önermeyin bu yeter gibisinden, illaki yetecektir ama tam performans alabileceğim F/P ürün arıyorum. Wi-Fi olması şart.

Not: Kendimi zorlayabilirim 6 taksit kullanacağım için, ama gereksizse neden 850-F alayım? Amacım burada onu öğrenmek ve öneri almak.

@20424 hocam yine geldik benim kurmak istediğim sisteme. :D

Son düzenleyen: Moderatör:
B650 Tomahawk olabilir bütçeni de çok zorlamaz.
Bütçenin tamamını harcamak istiyorsan X870e bakabilirsin.
İki anakart da gayet iyi.

Biraz önce gazla ASRock RX 9070XT, 9800X3D ve ASUS ROG STRIX B850-F siparişi vermiştim ama sonradan iptal ettim sakinleşmek adına. 13.500 TL anakart için çok geldi açıkçası, ihtiyaç mı bilmiyorum. Ricadır, dandik 5 bin TL olanları önermeyin bu yeter gibisinden, illaki yetecektir ama tam performans alabileceğim F/P ürün arıyorum. Wi-Fi olması şart.

Not: Kendimi zorlayabilirim 6 taksit kullanacağım için ama gereksizse neden 850-F alayım? Amacım burada onu öğrenmek ve öneri almak.

ASUS TUF B650 Plus.

Not: Kendimi zorlayabilirim 6 taksit kullanacağım için, ama gereksizse neden 850-F alayım? Amacım burada onu öğrenmek ve öneri almak.

Videolarını izledim VRM soğutması olarak bayağı güzel duruyor çok duymamıştım bu modeli. Fiyatına göre bayağı güzelmiş.

Bu model pahalı normalde, fiyat şaşırtıcı, krtitik stok diyor zaten her an bitebilir.

B650 Gaming X AX v2'ye çok benziyor, faz sayısı fazla bunun, fiyatı da yakın o yüzden tercih edilebilir.

@20424 hocam merakımdan soruyorum. Yarın öbür gün yeni çıkacak olan bir özelliği BIOS sürümünün B850 desteklerken B650'nin desteklememe şansı var mı? Tabii 2'sinin de BIOS'ları farklı biliyorum ama anlatmaya çalıştığımı anladınız sanırım.

O BIOS çipine bağlı, yeni işlemci desteği ile BIOS dosyasının boyutu artıyor, yeteri kadar alan varsa destek konusunda sorun olmuyor, hafıza yeterli olmayınca yeni işlemciler ekleniyor çok eski ve kullanımı çok az olan işlemcilerin destekleri kesiliyor.

Yani soket aynıysa yeni işlemcileri mutlaka destekler, chipset farketmez.

@Yasin Alemdağ

O BIOS çipine bağlı, yeni işlemci desteği ile BIOS dosyasının boyutu artıyor, yeteri kadar alan varsa destek konusunda sorun olmuyor, hafıza yeterli olmayınca yeni işlemciler ekleniyor çok eski ve kullanımı çok az olan işlemcilerin destekleri kesiliyor.

Yani soket aynıysa yeni işlemcileri mutlaka destekler.

@Yasin Alemdağ

Anladım. Aslında şunu anlamaya çalıyorum. Bu bütçelerde B850 varken neden B650 öneriliyor. Sonuçta daha güncel bir sürüm ve yarın B850'ye gelebilecek bir özellik B650'ye gelemeyebilir mi? Gelemeyebilirse B650 almak ne kadar mantıklı.

Anladım. Aslında şunu anlamaya çalıyorum. Bu bütçelerde B850 varken neden B650 öneriliyor. Sonuçta daha güncel bir sürüm ve yarın B850'ye gelebilecek bir özellik B650'ye gelemeyebilir mi? Gelemeyebilirse B650 almak ne kadar mantıklı.

B650 ile B850 arasında bir fark yok sadece chipset ismi farklı, güncel diye bir şey yok yani, bu X870 içinde böyle, onda sedece USB 4 farkı var.

Mesela yukarıda paylaştığım B650 Aorus anakart ile B850 Gaming X arasında hiçbir fark yok ama B850 10.200 TL.

Sonuç olarak ileride gelecek işlemcileri hepsi destekler, ihtiyacı karşılayan anakartı almak önemli olan chipsetin bir önemi yok.