Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 13.500 TL
Zaranon
Uzman
Alternatif olarak bu da olabilir. Birkaç gündür 9000 bandındaydı, başka bir konuda da bahsini geçirmiştik. Sanıyorum satış olmadığından 8000'e inmiş bugün. Gigabyte B650 A ELITE hala sanırım biraz daha iyi kalıyor teknik özellikleriyle ama şu fiyatıyla bu model de Gigabyte yerine tercih edilebilir mi sizce ne dersiniz?
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşın altta attığına düşmeye gerek var mı 1000 TL için yoksa 850 almak daha mı faydalı olur ?
Yasin Alemdağ
Yetkin
Sonuç olarak ileride gelecek işlemcileri hepsi destekler, ihtiyacı karşılayan anakartı almak önemli olan chipsetin bir önemi yok.
Buna kesinlikle katılıyorum. Böyle bir Excel var burada sanırım bütün anakartlar var. Örnek vermek gerekirse B850-A ile B650-A'yı (her modeli bakamadım isim ve model aynı olduğu için bunları karşılaştırdım) karşılaştırdığımda MSRP fiyatında aralarında listede 10 dolar ülkemizde 3.5k var farklarına baktığımda da B850-A daha iyi VRM sayısı ve kalitesi vesaire elbette ülkemizde aralarında 3.5klık bir fark yok ancak bana B850 sadece isimden ibaret değil gibi geliyor.
Evet hocam gerçekten o kadar şık görünüyor ki görsel açıdan bile aradaki fark verilir ama taksit yapamıyorum onda.Alternatif olarak bu da olabilir. Birkaç gündür 9000 bandındaydı, başka bir konuda da bahsini geçirmiştik. Sanıyorum satış olmadığından 8000'e inmiş bugün. Gigabyte B650 A ELITE hala sanırım biraz daha iyi kalıyor teknik özellikleriyle ama şu fiyatıyla bu model de Gigabyte yerine tercih edilebilir mi sizce ne dersiniz?
Ben de B650 anakart bakıyorum forumdan bir arkadaşımızın tavsiyesi ile , aşağıdaki ürün nasıldır sizce? Paylaşılan excel dosyasına göre Tomahawk’tan pek bir farkını göremedim.
Buna kesinlikle katılıyorum. Böyle bir Excel var burada sanırım bütün anakartlar var. Örnek vermek gerekirse B850-A ile B650-A'yı (her modeli bakamadım isim ve model aynı olduğu için bunları karşılaştırdım) karşılaştırdığımda MSRP fiyatında aralarında listede 10 dolar ülkemizde 3.5k var farklarına baktığımda da B850-A daha iyi VRM sayısı ve kalitesi vesaire elbette ülkemizde aralarında 3.5klık bir fark yok ancak bana B850 sadece isimden ibaret değil gibi geliyor.
VRM kalitesi modelden modele değişiyor, daha pahalı anakartta daha fazla ve serin çalışan VRM olabiliyor, chipset ile alakalı değil.
Mesela 30 bin TL'ye alacağınız 20 faz bir anakartın VRM kalitesi, soğutması ve donanımı üst seviye olacak siz buna gidip 1 M.2 yanına 9800X3D takıp oyun oynayacaksınız, diğer tarafta 7.000TL'ye bir anakart alınacak atıyorum 11 faz, aynı parçalar takılacak, işlemcinin çekeceği güç 150W 4 tane faz bile bu gücü karşılayabiliyor.
30 bin TL verip ne kazandınız? Hiçbir şey.
Ayrıca bir noktada faz sayısından ziyade ne kadar serin çalıştığı da önemli, zaten tüm kriterlere bakıp öneride bulunuyorum.
@Yasin Alemdağ
Alternatif olarak bu da olabilir. Birkaç gündür 9000 bandındaydı, başka bir konuda da bahsini geçirmiştik. Sanıyorum satış olmadığından 8000'e inmiş bugün. Gigabyte B650'a Elite hala sanırım biraz daha iyi kalıyor teknik özellikleriyle ama şu fiyatıyla bu model de Gigabyte yerine tercih edilebilir mi sizce ne dersiniz?
Bu anakartta güzel, mosfetleri serin çalışıyor, tek eksiği M.2 soğutmaları bir de USB 3.2 GEN2x2 yoktu sanırım, Gigabyte olan biraz daha avantajlı.
Arkadaşın altta attığına düşmeye gerek var mı 1000 TL için yoksa 850 almak daha mı faydalı olur?
B650'e yerine Aorus daha mantıklı olur.
Bende bunlar yaşanmasın istiyorum aslında. mATX Tuf modeli serinliği karşılar mı sizce ?VRM kalitesi modelden modele değişiyor, daha pahalı anakartta daha fazla ve serin çalışan VRM olabiliyor, chipset ile alakalı değil.
Mesela 30 bin TL'ye alacağınız 20 faz bir anakartın VRM kalitesi, soğutması ve donanımı üst seviye olacak siz buna gidip 1 M.2 yanına 9800X3D takıp oyun oynayacaksınız, diğer tarafta 7.000TL'ye bir anakart alınacak atıyorum 11 faz, aynı parçalar takılacak, işlemcinin çekeceği güç 150W 4 tane faz bile bu gücü karşılayabiliyor.
30 bin TL verip ne kazandınız? Hiçbir şey.
Ayrıca bir noktada faz sayısından ziyade ne kadar serin çalıştığı da önemli, zaten tüm kriterlere bakıp öneride bulunuyorum.
@Yasin Alemdağ
Bu anakartta güzel, mosfetleri serin çalışıyor, tek eksiği M.2 soğutmaları bir de USB 3.2 GEN2x2 yoktu sanırım, Gigabyte olan biraz daha avantajlı.
B650'e yerine Aorus daha mantıklı olur.
Yasin Alemdağ
Yetkin
Yanlış anlaşılmasın öneriniz için demedim