Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ERDMRDML

Çalışkan
Selamlar. Bugün anakart, işlemci ve güç kaynağı değişimi yaptım ve kurulumları tamamladım. Ancak bilgisayarı açtığımda Ryzen 7 9800X3D işlemcimin 8 çekirdek ve 8 mantıksal işlemci olarak çalıştığını gördüm. Bu durumu nasıl çözebilirim?

Ekran görüntüsü 2025-12-13 180448.webp

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-12-13 180448.webp
    Ekran görüntüsü 2025-12-13 180448.webp
    197,7 KB · Görüntüleme: 42
Kapalı olması lazım. Sanal çekirdekleri (yani AMD SMT) devre dışı bırakıyor. Msconfigdeki saçma ayarı 8 ayarlamadınız değil mi?
Kapatıp tekrar deneyeyim. Hayır msconfig ayarını denemeden önce buraya danışmak istedim. Ayrıca SMT ayarı da auto'daydı onu da değiştirmem gerekiyor mu?

Kapatıp tekrar deneyeyim. Hayır msconfig ayarını denemeden önce buraya danışmak istedim. Ayrıca SMT ayarı da auto'daydı onu da değiştirmem gerekiyor mu?

Autoda sorun olmaması gerekir aslında. Msconfigdeki ayarla ilgili bir şey yapmanız gerekmez eğer 8 işaretlemediyseniz.

Autoda sorun olmaması gerekir aslında. Msconfigdeki ayarla ilgili bir şey yapmanız gerekmez eğer 8 işaretlemediyseniz.
X3D turbo modu kapatıp tekrar deneyeceğim. Denediğim zaman bilgilendireceğim hocam.

Kapalı olması lazım. Açıkken, sanal çekirdekleri (yani AMD SMT) devre dışı bırakıyor. Msconfigdeki saçma ayarı 8 ayarlamadınız değil mi?
Kapattım ve sorun çözeldi hocam çok teşekkür ederim.

Son düzenleme: