ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
Merhaba,
TUF X870E-Plus, R7 9800X3D, RTX 5070, 64 GB CL30 6000 MHz RAM kullanmaktayım. Gecikmeyi düşürmek ve daha fazla performans almak için yapmam gereken BIOS ayarları ve Windows ayarlarını paylaşır mısınız? Custom OS vb. çözümlere de açığım, güvenlik takıntım yoktur.

O halde 1.55 VDD'ye CL26 açamıyor şeklinde yorumlamak lazım, ya da Timing ile alakalı bir problem var. 2200 FCLK da stabil olmayabilir. FCLK 2100 al. Tekrardan test et. Bir de Preamble 4 tCK ayarlamıştın, hata tekrarlarsa o 4 ayarı Auto çek yine. PMU kısmı 0 kalsın, onda problem yok.

Ön panelde intake fanlarını takmadıysan, kapak kapalıyken sıkıntı yaşarsın. Test yaparken kapak açık kalsın. 1-2-1 Nitro teste al, tekrar hata varsa o zaman konuşuruz. 86 işlem için hangi ISO'yu kullandın, merak ettim.

Atlas OS kulandımda kendi ayarlarımda var wintoys falan da kullanıyorum bir ton ayarla ugrasıyorum.

70 derecede de hata verebilir. Senin kasa içi havalandırma bir tık problem gibi duruyor. tRFC değerini 480 yap, tREFI değerini 35K ayarla. Tekrar teste al. @ggbye

Preamble değerlerini 4 tCK'dan Auto çek olmazsa. Board 3 tCK optimize olabilir. Normalde 4 ayarlaması lazımdı. ARD-0 ayarı kalsın. @ggbye

Onu da 2100 yap şimdilik. Hata kaynağını bulman lazım. Havalandırma biraz iyi olsaydı 70 olmazdı. 60-65 aralığında takılırdı maksimum. En kötü CL26'dan vazgeçersin bu durumda. Hata neyden kaynaklı, bulmak lazım. FCLK 2100, tRFC 480 ve tREFI 35000 ayarla. Preamble değerleri Auto olsun.

Şu RAM ayarlarından nefret ediyorum elime tornavida alıp sıfırlarmak çok fena bütün uğraş çöp oluyor.

ASUS firmasıyla alakalı bir sıkıntı bu. MSI X870-P modeline bile tuş koyarken ASUS X870 Prime ve TUF modellere tuş koymamayı tercih ediyor.

Şu RAM ayarlarından nefret ediyorum elime tornavida alıp sıfırlarmak çok fena bütün uğraş çöp oluyor.

Bütün uğraş çöp olmaz, mevcut ayarları Tools-Profiles kısmından Save to Profile 1 olarak kaydet. Clear CMOS sonrası oradan yükle direkt.

ASUS firmasıyla alakalı bir sıkıntı bu. MSI X870-P modeline bile tuş koyarken ASUS X870 Prime ve TUF modellere tuş koymamayı tercih ediyor.

Bütün uğraş çöp olmaz, mevcut ayarları Tools-profiles kısmından save to profile 1 olarak kaydet. Clear CMOS sonrası oradan yükle direkt.

Hocam DRAM kırmızıda kaldı trefi düşürüm 2 dür kendi kendine kapanıyor boş verin CL 30 takılıyım ben hiç bununla uğraşmayalım sinir olmak istemiyorum.