ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
Merhaba,
TUF X870E-Plus, R7 9800X3D, RTX 5070, 64 GB CL30 6000 MHz RAM kullanmaktayım. Gecikmeyi düşürmek ve daha fazla performans almak için yapmam gereken BIOS ayarları ve Windows ayarlarını paylaşır mısınız? Custom OS vb. çözümlere de açığım, güvenlik takıntım yoktur.

Hocam DRAM kırmızıda kaldı trefi düşürüm 2 dür kendi kendine kapanıyor boş verin CL 30 takılıyım ben hiç bununla uğraşmayalım sinir olmak istemiyorum.

Biraz zordur ayarlamak. DR kitler tight ayarlaması problem oluyor. SD kısmını 6 vermiştim. O bile sorun kaynağı olabilir. Normalde 8-9 bırakılır. 6000 MT/s'de genelde çok problem olmaz 6 değeri ama kit bazlı bir şey. Bellek kontrolcü mü yoksa RAM kaynaklı mı, sorunu bulmak zaman alır. Ama FPS rekabetçi takılıyorsan bu ayarları yapsan iyi olur. 6000 CL30 için gir o zamanlamaları olmazsa. @ggbye

Biraz zordur ayarlamak. Dr kitler tight ayarlaması problem oluyor. SD kısmını 6 vermiştim. O bile sorun kaynağı olabilir. Normalde 8-9 bırakılır. 6000 MT/s'de genelde çok problem olmaz 6 değeri ama kit bazlı bir şey. Bellek kontrolcü mü yoksa RAM kaynaklı mı, sorunu bulmak zaman alır. Ama FPS rekabetçi takılıyorsan bu ayarları yapsan iyi olur. 6000 CL30 için gir o zamanlamaları olmazsa. @ggbye

144Hz radi olanlar var nano saniyelik bir şey kral yapacak değildir cidden midem bulandı artı su RAM uğraşmaktan cebimde tornavida ile geziyorum biliyorum saatlerce ugrasıcaz hiçbir değişen olmayacak çayını doldur aç bir film izle sende daha çok iyi olur ikimiz içinde.

@Ayhan Dönmez hocam mouse daha az gecikme yapsın diye 40gbs portu destekleyen kablo aldım https://www.amazon.com.tr/Paugge-USB-Kablo-Görüntü-Kablosu/dp/B0FB68DKH2 ürün bu bir farkı olur mu mouse bir tuhaf hisediyorum.

Aman diyeyim, böyle bir hataya düşme :D sen dediklerimi ayarla, sonrasında Zen'den görsel gönder yine. Rtp programı ile teste alacaksın. İleteceğim sana. BIOS içerisinden buraya görsel ilet. Sana bir süredir yardımcı oluyorum, bir müddet ben burada olmayacağım. @LH44 ve @Bandırmalı1965 hocalar konulara destek atacaklar. Zaten onların ısrarı üzerine 2-3 gündür destekliyordum. Senin işin de yarım kalmasın o yüzden. Bir süre ara vermem gerekiyor, sonrasında geri döneceğim.

@LH44 @Ayhan Dönmez @Bandırmalı1965 hocam normal EXPO açıp alta belirtiğim ayarları değiştirisem ne olur bu 3 ayar ne işe yarar bir tavsiye aldımda detaylı bilgi verebilir misiniz?
Trrdl 12.
Trrds 8
Bank swap APU = swap APU.

Son düzenleme:
144Hz radi olanlar var nano saniyelik bir şey kral yapacak değildir cidden midem bulandı artı su RAM uğraşmaktan cebimde tornavida ile geziyorum biliyorum saatlerce ugrasıcaz hiçbir değişen olmayacak çayını doldur aç bir film izle sende daha çok iyi olur ikimiz içinde.

@Ayhan Dönmez hocam mouse daha az gecikme yapsın diye 40gbs portu destekleyen kablo aldım https://www.amazon.com.tr/Paugge-USB-Kablo-Görüntü-Kablosu/dp/B0FB68DKH2 ürün bu bir farkı olur mu mouse bir tuhaf hisediyorum.

@LH44 @Ayhan Dönmez @Bandırmalı1965 hocam normal EXPO açıp alta belirtiğim ayarları değiştirisem ne olur bu 3 ayar ne işe yarar bir tavsiye aldımda detaylı bilgi verebilir misiniz?
Trrdl 12.
Trrds 8
Bank swap APU = swap APU.

APU ayarı işe yarar, diğer ikisi tek başına işe yaramaz. CL30 için verdiğim zamanlamaları girip tekrar dene.

APU ayarı işe yarar, diğer ikisi tek başına işe yaramaz. CL30 için verdiğim zamanlamaları girip tekrar dene.

@Ayhan Dönmez hocam kablo hakında soru sormuştum bilginiz var mı ve 3 ayar ne işe yarar katkısı ne olur benim için.

Yanlış demiş, kim dediyse. Gelsin buraya yazsın. İn midir, cin midir öğrenelim :D

Hocam işaretli bir resim attınız sadece CL değerine karısmayacağım değil mi diğerlerini olduğu gibi mi yapayım.

@Ayhan Dönmez hocam kablo hakında soru sormuştum bilginiz var mı ve 3 ayar ne işe yarar katkısı ne olur benim için.

Hocam işaretli bir resim attınız sadece CL değerine karısmayacağım değil mi diğerlerini olduğu gibi mi yapayım.
1767096525076.webp

@ggbye Böyle kullan. CL28 açar.

Yine test edeceğiz değil mi FCLK 2200 ve A2 B2 belek değerleri aynı olmamıştı onları da uygulamam gerekirmi eşit olmadığı takdirde Nitro ayarlar 1-2-0 olarak mı yapmam gerek.

Kasa içi hava akımı problem sende, aktif soğutman da yok. Bazı değerleri gevşek bırak. Bunları açabilmen lazım. 1-2-1 Nitro bırak. 2200 FCLK istersen predictive aç. İstemezsen 2100 FCLK bırak. iGPU kapat.

İş yerindeyim eve geçip deneyeceğim attığım video bakma şanşınız var mı?

Yine test edeceğiz değil mi FCLK 2200 ve A2 B2 belek değerleri aynı olmamıştı onları da uygulamam gerekirmi eşit olmadığı takdirde Nitro ayarlar 1-2-0 olarak mı yapmam gerek.

İş yerindeyim eve geçip deneyeceğim attığım video bakma şanşınız var mı?

SoC 1.22 değil mi BIOS sıfırlamıstık.