ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
Merhaba,
TUF X870E-Plus, R7 9800X3D, RTX 5070, 64 GB CL30 6000 MHz RAM kullanmaktayım. Gecikmeyi düşürmek ve daha fazla performans almak için yapmam gereken BIOS ayarları ve Windows ayarlarını paylaşır mısınız? Custom OS vb. çözümlere de açığım, güvenlik takıntım yoktur.

Yine test edeceğiz değil mi FCLK 2200 ve A2 B2 belek değerleri aynı olmamıştı onları da uygulamam gerekirmi eşit olmadığı takdirde Nitro ayarlar 1-2-0 olarak mı yapmam gerek.

İş yerindeyim eve geçip deneyeceğim attığım video bakma şanşınız var mı?

Yok, ayarlar yanlış. Random vermiş. PBO Enhancement gereksiz bir ayar. Prochot VRM Throttling yine 7/24 render falan almıyorsan kapatılmaz. Swap APU mantıklı sadece aralarından. Timing kısmı attığım gibi bak. SMEE, TSME, SVM Mode, IOMMU kapatabilirsin ekstra. Bunlar performans artışı verir biraz. Gereksiz Memory Encryption ve Virtualization özellikleri kapatıyor.

Yok, ayarlar yanlış. Random vermiş. PBO Enhancement gereksiz bir ayar. Prochot VRM Throttling yine 7/24 render falan almıyorsan kapatılmaz. Swap APU mantıklı sadece aralarından. Timing kısmı attığım gibi bak. SMEE, TSME, SVM Mode, IOMMU kapatabilirsin ekstra. Bunlar performans artışı verir biraz. Gereksiz Memory Encryption ve Virtualization özellikleri kapatıyor.
Hocam ben size tektek yazıcam hangi ayarları göstermiş onları siz hangisini kulanmam gerektiğini belirtirmisiniz

Hocam ben size tektek yazacağım hangi ayarları göstermiş onları siz hangisini kulanmam gerektiğini belirtir misiniz?

Trrdl 12.
Trrds 8
Bank swap APU = swap APU.
Prochot VRAM thorting disabled.
Core tuming Game Legacy.
Advanced CPU SVM pss disabled.
Legacy USB Auto.
Native aspm disabled.
CPU pce aspm disabled.
USB Power delivery disabled.
USB Power S4 state disabled.
IOMMU disabled.
ECC disabled.
App compality databese disabled.

TUF X870e almasaydın iyiydi, en başta onu demem lazım. O kartta clear CMOS tuşu bile yok. @LH44 6000 CL30 için dokunabilirsin RAM'lere, problem olmaz. @muhammetaktas122 gibi 2.07v vermeyeceksin sonuçta. Ama tuş yok, adamın eline tornavida alması gerekecek. O kart o fiyata asla alınmamalı. ROG alman lazım o bütçede.

AM5'te konuda söylendiği gibi Tweak atmazsan, manuel tuning yapmayacaksan, diğer işlemlerin çok bir önemi yok. %1'ler zaten yerlerde oluyor 3D işlemciler haricinde. Düz Windows 11 Pro kurup yoluna devam et derim. @ggbye

Maalesef işlemcimden haber var sağ çıkmamış arza tespit edilmiş.

Hocam ben size tektek yazacağım hangi ayarları göstermiş onları siz hangisini kulanmam gerektiğini belirtir misiniz?

Trrdl 12.
Trrds 8
Core tuming Game Legacy.
Legacy USB Auto.
Native aspm disabled.
CPU pce aspm disabled.
IOMMU disabled.
ECC disabled.

@Ayhan Dönmez hocam %1 %0.1 ve input lag engellemek için bunlar ve bildikleriniz varsa gereksiz özelikler paylaşır mısınız sadece klavye mouse takılı Valorant oynuyorum hiçbir RGB görüntüsü VSS gec acılma bunlara odak değilim sadece performans.

Hocam ben size tektek yazıcam hangi ayarları göstermiş onları siz hangisini kulanmam gerektiğini belirtirmisiniz

Trrdl 12.
Trrds 8
Core tuming Game Legacy.
Legacy USB Auto.
Native aspm disabled.
CPU pce aspm disabled.
IOMMU disabled.
ECC disabled.

6000 CL28 için attığım Zen'i uygula. Bir de:

-IOMMU: Disabeld
-SMEE: Disabled
-TSMEE: Disabled
-iGPU: Disabled
-Swap APU
-SVM Mode: Disabled

1767097649465.webp

1767097655065.webp

Tamamdır deneyeceğim pss ne oluyor işe yararmı ek olarak global C stateyide kapatıyorum.

Global Enable öneriliyor genelde. Denersin açık-kapalı. Mucize bekleme yine de. Power saving özelliği yine. Ama bu işlemcilerde C-State bozulması iyi değil. Windows yüksek performans moduna alınca bile bazı oyunlarda random drop yapıyor.

Statik Overclock yaparsan eğer VRM-Clock Spread Spektrum ile beraber Global C-State Disabled olması iyi. PBO ile C-State aktif olması daha iyi iş görüyor.