Detaylar
Kim cevapladı?DarthGorsoy
Bilgin
Fiyatlar facia olacak gibi
Söylentilerde halefinden 30 dolar pahalı olacağı yönünde ama kesin değil. TR de 20 bin TL'nin altında satılacağını düşünmüyorum.
DarthGorsoy
Bilgin
Bu saatten sonra sistemler patlasa da, kırılsa da kullanmaya devam edeceğiz gibi.Söylentilerde halefinden 30 dolar pahalı olacağı yönünde ama kesin değil. TR de 20 bin TL'nin altında satılacağını düşünmüyorum.
Bu saatten sonra sistemler patlasa da, kırılsa da kullanmaya devam edeceğiz gibi.
7800X3D ile minimum 5 yıl giderim ardıma bile bakmam. Her seride %8-10 koysalar bile en az 5 yıl sonra yenisini almak mantıklı hale geliyor.
deadfellow
Üstün
Zen5 L2'si çok hızlı olduğundan dolayı memory intense oyunlarda çok daha iyi olacağını düşünüyordum, bakalım ne olacak.
DarthGorsoy
Bilgin
Bence de öyle. Allah aşkına, kim %5-8 arası performans artışı için her sene işlemci satıp işlemci alma zahmetine girer ki? İşin render odaklı olmalı, bu konu ana geçim kaynağın falan olmalı ya da banka mevduat hesabında temiz 5 milyon lira durmalı. Hele de benim gibi Intel kullanıyorsan; anakart değiştir, yok soket değiştir cart curt7800X3D ile minimum 5 yıl giderim ardıma bile bakmam. Her seride %8-10 koysalar bile en az 5 yıl sonra yenisini almak mantıklı hale geliyor.
Hazırda 5800X3D ve 7800X3D kullananları ilgilendirmeyen paylaşımdır. Özellikle zamanında 5800X3D alanlar dünyanın en memnun insanlardır.
7800X3D'den geçmeye değecek bir fark yok gibi özellikle fiyatlar muhtemelen yüksek olacak Türkiye özelinde. Average olarak %8 ama bazı oyunlarda fark artmış ancak yine de değiştirmeye gerek var gibi bir düşünce olur mu bence kesinlikle hayır. 7800X3D olanlar 1-2 jenerasyon daha devam bence.
deadfellow
Üstün
Daha iyi ısı iletimi, daha ileri teknoloji node ve daha düşük V/F eğrisi var. Stok olarak rakam böyle gözükebilir ama 7800x3D'den çok daha iyi olacaktır OC ile.