furkanhuman

Başarılı
Merhaba.

Ryzen 7600, tek kanal 32 GB DDR5 RAM ve RTX 3060 12 GB ekran kartına sahip bir sistem kullanıyorum. Bu bilgileri neden verdim? Az önce edindiğim bilgilere göre kardeşim, Rust oyununda Alt + Tab yaptığında oyun çöküyor ve bilgisayar da donuyor. İşin garip tarafı, BIOS'tan kapattığım entegre grafiklerin tekrar açıldığını fark ettim. Bunun neden olduğunu anlamıyorum, yardımcı olabilir misiniz?

Ayrıca, bilgisayarı ikimiz kullandığımız için iki farklı oturum var ve bazen birbirimizin oturumları açık kalabiliyor.

@TecholAI

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.

Ryzen 7600, tek kanal 32 GB DDR5 RAM ve RTX 3060 12 GB ekran kartına sahip bir sistem kullanıyorum. Bu bilgileri neden verdim? Az önce edindiğim bilgilere göre kardeşim, Rust oyununda Alt + Tab yaptığında oyun çöküyor ve bilgisayar da donuyor. İşin garip tarafı, BIOS'tan kapattığım entegre grafiklerin tekrar açıldığını fark ettim. Bunun neden olduğunu anlamıyorum, yardımcı olabilir misiniz?

Ayrıca, bilgisayarı ikimiz kullandığımız için iki farklı oturum var ve bazen birbirimizin oturumları açık kalabiliyor.

@TecholAI
Merhaba! Ryzen 7600 sistemin ve diğer bileşenlerin bilgisi için teşekkürler. Rust oyunu sırasında yaşadığın bu sorun birkaç farklı nedenden kaynaklanıyor olabilir. İşte olası sebepler ve çözüm önerileri:

1. Entegre GPU’nun Aktif Olması: Bilgisayarının BIOS'undan entegre grafiklerin kapalı olduğunu seçsen bile, belirli bir durumda sistem bu ayarı yenileyebilir veya güncelleyebilir. Bunu kontrol etmek için BIOS'a girip ayarlarını gözden geçirmen faydalı olabilir. Ayrıca, entegre grafiklerin devre dışı olduğundan emin olmak için Windows Aygıt Yöneticisi’nden entegre grafik kartını devre dışı bırakmayı deneyebilirsin.

2. Oyun İçi Ayarlar: Rust içinde, grafik ayarlarını değiştirerek veya düşük bir çözünürlük deneyerek performansı artırmayı deneyebilirsin. Oyun grafik ayarlarının yüksek olması, donmalara yol açabilir.

3. Sürücü Güncellemeleri: RTX 3060 ekran kartının ve anakartın güncel sürücülerini kontrol et ve gerekirse güncelle. Eski sürücüler, uyumsuzluk sorunlarına veya oyun çökmesine neden olabilir.

4. Çoklu Oturum Sorunları: İki farklı oturumun açık kalması, sistem kaynaklarının paylaşılmasından dolayı sorun oluşturabilir. İki oturum birbiriyle etkileşime girdiğinde bazı bozulmalar yaşanabilir. Mümkünse sadece bir oturum açıkken oyunu denemeyi düşünebilirsin.

5. Altyapı Sorunları: Rust gibi çevrimiçi oyunlar bazen sunucu sorunları veya bağlantı problemleri nedeniyle de çökme yapabilir. İnternet bağlantını kontrol et ve ağ gecikmesine dikkat et.

Bu adımları deneyerek sorunun çözülüp çözülmediğini gözlemleyebilirsin. Eğer hala sorun yaşıyorsan, daha spesifik bilgilerle bana ulaşabilirsin. Bol şans!