Biliyorum ağırlıklı oyun oynayan için mantıklı ve bütçe dostu işlemciler değiller ama sistemi de AM5 yükseltmek benim için zor. Bütçe toparlamak vs. sistemimi de satmam lazım, gözüm yemiyor bu işi kısaca.
İşlemci alıp takacağım ve kullanacağım, soket değiştirme fikrim yok. R7 5800X alayım diyorum, ikinci elde fiyatlar R9 5900X ile arasında 1.5-2K TL var neredeyse. Biraz daha verip iyi olsun istiyorum, kafamda bu var.
Sistemim şöyle:
Colorful X570M Gaming Frozen anakart.
Thermalright Peerless Assassin 140 White kule tipi soğutma.
R9 5950X de var fakat 12K ilan fiyatı var. Param Güvende ve taksit farkıyla çok uçurum olacak fiyat. R9 5900X 9K TL'ye var şu an, biraz indirimle peşini kovalayacağım bakalım.
Senin için 5700X en mantıklısı olur. Düzgün bir PBO yaparsın ve tam verim alırsın. Oyun performansı olarak, zaten R9 serisinden eksiği yok, bu şekilde fazlası bile olur. Oyun oynuyorsan ve çok çekirdeğede bir tık ihtiyacın varsa R7 modeli isteğini en iyi karşılayan tür olur, çift CCD işlemcilere de mümkün mertebe yaklaşma.
Anakart izin verirse umarım. R5 2600X şu an darboğazın kralını yapıyor. Tabii FS 22 oynadığımdan yer yer besleyebiliyor ama yeterli değil. R7 5700X ikinci elde yok sanırım. Letgo'ya vs. bakayım, sarı sitede denk gelmedi.
Anakart izin verirse umarım. R5 2600X şu an darboğazın kralını yapıyor. Tabii FS 22 oynadığımdan yer yer besleyebiliyor ama yeterli değil. R7 5700X ikinci elde yok sanırım. Letgo'ya vs. bakayım, sarı sitede denk gelmedi.