Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yitoru

Çalışkan
Yüksek donanımlı yayın açmak ve yazılım alanında kendimi geliştirmek, görsel tasarım ve edit yapmak amacıyla bir sistem topladım fakat sorunlarım bitmek bilmiyor. Uzun araştırmalar sonucunda uyguladığım her çözüm bir başka sorun doğurmaya başladı sonunda çıkmaza girdim ve işte buradayım. Zaman ayırdığınız ve destek olduğunuz için şimdiden sonsuz teşekkürler.

Donanım parçaları:
  • CPU: AMD Ryzen 9 5900X.
  • Anakart: MSI X570 ace.
  • GPU: MSI RTX 4080 Gaming X Trio.
  • RAM: Corsair 3200MHz 64 GB (16x4) RAM.
  • Soğutma: Arctic Liquid 360mm sıvı soğutma.
  • SSD: Samsung 980 Pro 1TB (2x)
  • HDD: WD 10TB HDD.
  • PSU: Thermaltake GF1 1000W PSU.
  • Webcam: Obsbot tiny 2
  • Mikrofon: HyperX QuadCast S
  • Kulaklık: SteelSeries Arctis Pro Wireless.

Yaşadığım sorunları sıralamak gerekirse;

- Yüksek donanım parçalarına sahip olmama rağmen League of Legends gibi düşük sistem ihtiyacı olan oyunlarda bile FPS olarak sabit 144 dahi göremiyorum.
Valorant vb oyunlarda (PUBG, CS2) ekran kartı sürücümün çöktüğüne dair uyarı vererek bilgisayar donuyor.

***Tüm yazılımları ve sürücüleri yüklememe rağmen herhangi bir sonuca varamadım.
***Bıos ayarlarını yaptım not: BIOS sürümü güncel değili bu kadar sorun yaşamamla bağlantısı var mı emin değilim.

- OBS üzerinden yayın yapmak istediğimde yaptığım araştırmalar sonucunda gösterilen ayarları uyguladım. Yayın ya da kayıt esnasında ekranda herhangi bir takılma olmamasına rağmen kaydedilen ya da yayınlanan görüntünün sürekli olarak takılması akıcı olmaması.
***Birden fazla ayar denememe rağmen yaptığım her ayar sonrasında bir sorun çözülürken yeni bir sorun doğurdu.

- İnternet bağlantısında çeşitli sorunlar yaşıyorum. 150Mbps download 30Mbps upload almama rağmen yayında görüntüde kayıplar yaşıyorum. Superonline internet sağlayıcısı kullanıyorum, arada anlam veremediğim bir şekilde geniş banda erişemezsiniz ağ ayarları - WAN'a gidin şeklinde uyarılar alıyorum.

***Complete ınternet repair kullandım fakat çözüme maalesef ulaşamadım.

-Obsbot tiny 2 üzerinden beauty Mod'u çalıştırmak istediğimde Virtual Kamera'nın etkinleştirilmesi gerektiğini OBS üzerinden obsbot Virtual kamera seçilmesi gerektiğini gördüm. Bu işlemleri yaptığımda bilgisayarım iyi donanım parçalarına sahip olsa da kasarak neredeyse kullanılamayacak duruma geliyor. Oyunda -40/50FPS civarında bir kayıp yaşıyorum.

-OBS üzerinden ses ayarları ve giriş çıkışları ayarlamak istediğimde Türkçe verimli bir kaynak bulamadım. VoiceMeeter üzerinden anlatım yapan birkaç kaynak bulsam da ses kalitesini bozduğunu/düşürdüğünü beyan eden birkaç kullanıcının ardından SteelSeries Sonar kullanmaya devam ettim fakat gerekli ayarlamalar konusunda bilgi sahibi değilim.

Her şey için şimdiden sonsuz teşekkürler, seviliyorsunuz.

Dosya Ekleri

• IMG-20241203-WA0002 - Kopya.webp
    IMG-20241203-WA0002 - Kopya.webp
    461,7 KB · Görüntüleme: 102
  • IMG-20241203-WA0005 - Kopya.webp
    IMG-20241203-WA0005 - Kopya.webp
    465,1 KB · Görüntüleme: 98
  • Ekran görüntüsü 2024-12-01 110058 - Kopya.webp
    Ekran görüntüsü 2024-12-01 110058 - Kopya.webp
    6,6 KB · Görüntüleme: 121
  • IMG-20241203-WA0001 - Kopya.webp
    IMG-20241203-WA0001 - Kopya.webp
    114,9 KB · Görüntüleme: 97
  • IMG-20241203-WA0003 - Kopya.webp
    IMG-20241203-WA0003 - Kopya.webp
    247,4 KB · Görüntüleme: 98
  • IMG-20241203-WA0004 - Kopya.webp
    IMG-20241203-WA0004 - Kopya.webp
    270,3 KB · Görüntüleme: 99
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar tekrardan merhaba!
Ekran kartı üzerindeki SILENT-GAMING pini SILENT modda kalmış, gaming olarak düzelttim. Ekran kartını komple söküp tekrardan yerleştirdim. Yamulmaması için koyduğum destek parçaları biraz fazla kastırmış galiba. Ayrıca PCIE bağlantı yeri tozlanmış biraz onu da temziledikten sonra herhangi bir sorun kalmadı.
İlginiz için teşekkürler, seviliyorsunuz <3
Yüksek donanımlı yayın açmak ve yazılım alanında kendimi geliştirmek, görsel tasarım ve edit yapmak amacıyla bir sistem topladım fakat sorunlarım bitmek bilmiyor. Uzun araştırmalar sonucunda uyguladığım her çözüm bir başka sorun doğurmaya başladı sonunda çıkmaza girdim ve işte buradayım. Zaman ayırdığınız ve destek olduğunuz için şimdiden sonsuz teşekkürler.

Donanım parçaları:
  • CPU: AMD Ryzen 9 5900X.
  • Anakart: MSI X570 ace.
  • GPU: MSI RTX 4080 Gaming X Trio.
  • RAM: Corsair 3200MHz 64 GB (16x4) RAM.
  • Soğutma: Arctic Liquid 360mm sıvı soğutma.
  • SSD: Samsung 980 Pro 1TB (2x)
  • HDD: WD 10TB HDD.
  • PSU: Thermaltake GF1 1000W PSU.
  • Webcam: Obsbot tiny 2
  • Mikrofon: HyperX QuadCast S
  • Kulaklık: SteelSeries Arctis Pro Wireless.

Yaşadığım sorunları sıralamak gerekirse;

- Yüksek donanım parçalarına sahip olmama rağmen League of Legends gibi düşük sistem ihtiyacı olan oyunlarda bile FPS olarak sabit 144 dahi göremiyorum.
Valorant vb oyunlarda (PUBG, CS2) ekran kartı sürücümün çöktüğüne dair uyarı vererek bilgisayar donuyor.

***Tüm yazılımları ve sürücüleri yüklememe rağmen herhangi bir sonuca varamadım.
***Bıos ayarlarını yaptım not: BIOS sürümü güncel değili bu kadar sorun yaşamamla bağlantısı var mı emin değilim.

- OBS üzerinden yayın yapmak istediğimde yaptığım araştırmalar sonucunda gösterilen ayarları uyguladım. Yayın ya da kayıt esnasında ekranda herhangi bir takılma olmamasına rağmen kaydedilen ya da yayınlanan görüntünün sürekli olarak takılması akıcı olmaması.
***Birden fazla ayar denememe rağmen yaptığım her ayar sonrasında bir sorun çözülürken yeni bir sorun doğurdu.

- İnternet bağlantısında çeşitli sorunlar yaşıyorum. 150Mbps download 30Mbps upload almama rağmen yayında görüntüde kayıplar yaşıyorum. Superonline internet sağlayıcısı kullanıyorum, arada anlam veremediğim bir şekilde geniş banda erişemezsiniz ağ ayarları - WAN'a gidin şeklinde uyarılar alıyorum.

***Complete ınternet repair kullandım fakat çözüme maalesef ulaşamadım.

-Obsbot tiny 2 üzerinden beauty Mod'u çalıştırmak istediğimde Virtual Kamera'nın etkinleştirilmesi gerektiğini OBS üzerinden obsbot Virtual kamera seçilmesi gerektiğini gördüm. Bu işlemleri yaptığımda bilgisayarım iyi donanım parçalarına sahip olsa da kasarak neredeyse kullanılamayacak duruma geliyor. Oyunda -40/50FPS civarında bir kayıp yaşıyorum.

-OBS üzerinden ses ayarları ve giriş çıkışları ayarlamak istediğimde Türkçe verimli bir kaynak bulamadım. VoiceMeeter üzerinden anlatım yapan birkaç kaynak bulsam da ses kalitesini bozduğunu/düşürdüğünü beyan eden birkaç kullanıcının ardından SteelSeries Sonar kullanmaya devam ettim fakat gerekli ayarlamalar konusunda bilgi sahibi değilim.

Her şey için şimdiden sonsuz teşekkürler, seviliyorsunuz.
Ekran kartı sürücüsüne DDU ile kaldırıp tekrar kurdunuz mu?

FurMark'ta 5-10 dakika ekran kartı testi yapar mısınız?
Şu şekilde bir sonuç aldım, gösterilen ayarlarda.

FurMark'ta 5-10 dakika ekran kartı testi yapar mısınız?
10 Dakikalık testin sonuçları bu şekilde

Ekran kartı sürücüsüne DDU ile kaldırıp tekrar kurdunuz mu?
NVCleanstall_1.17.0 ile sürücüyü kaldırdıktan sonra (5-7-2024) 552.44 WHQL sürümünü yükledim, şu anda çok daha iyi ve stabil durumda.

Dosya Ekleri

• IMG_6497.webp
    IMG_6497.webp
    697,9 KB · Görüntüleme: 87
  • image.webp
    image.webp
    1 MB · Görüntüleme: 72
  • image.webp
    image.webp
    1,1 MB · Görüntüleme: 75
  • Ekran görüntüsü 2024-12-07 131506.webp
    Ekran görüntüsü 2024-12-07 131506.webp
    185,9 KB · Görüntüleme: 81
  • Ekran görüntüsü 2024-12-07 131606.webp
    Ekran görüntüsü 2024-12-07 131606.webp
    95,4 KB · Görüntüleme: 80
Son düzenleme:
BIOS güncellemesinden sonra videolardaki ayarları da açın. Tavsiyem fast boot kapalı tutmanız.

Video AM5 için ama AM4 yapabildiğin ayarlar var. Onları yapın.

DDU yazılımını yükleyip, seçeneklerinin en altından Windows'un otomatik sürücü yüklemesi ayarını açın. Windows özellikle Win11'de bu sürücü işine çok karışıyor. Alakasız sürücü bozduğu çok oluyor.

Ek olarak Superonline yayınlar için berbat bir sağlayıcı. Yurtdışı çıkışlarına bazı sınırlamalar uyguluyor. Grimnax'ı bilirsiniz belki bu sorunu firmaya iletmek için bayağı uğraşmıştı. Ayrıca bunu iyileştirmek için bazı aracı uygulamalar kullanıyordu. Ama yine de diğer ISS'lerde 30 gecikme varsa bu ISS ile 70-80 alıyordu. Ayarları nasıl yapıyordu hatırlamıyorum, ama 50ms civarına düşürüyordu.

Son düzenleme:
Arkadaşlar tekrar merhabalar.

League of Legends oynarken OBS üzerinden yayın/kayıt açtığımda (Kamera olarak OBSBOT Tiny 2 Virtual seçili) aynı şekilde sistemde takılma ve FPS drop yaşamaya devam ediyorum.
Şu anda herhangi bir kayıt vs almadan drop alma sorunum 552.44 WHQL sürümüyle devam ediyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-12-07 140420.webp
    Ekran görüntüsü 2024-12-07 140420.webp
    14,4 KB · Görüntüleme: 99
  • Ekran görüntüsü 2024-12-07 140436.webp
    Ekran görüntüsü 2024-12-07 140436.webp
    6,8 KB · Görüntüleme: 95
  • Ekran görüntüsü 2024-12-07 140948.webp
    Ekran görüntüsü 2024-12-07 140948.webp
    27,2 KB · Görüntüleme: 81
  • Ekran görüntüsü 2024-12-07 140955.webp
    Ekran görüntüsü 2024-12-07 140955.webp
    15,8 KB · Görüntüleme: 82
  • Ekran görüntüsü 2024-12-07 141019.webp
    Ekran görüntüsü 2024-12-07 141019.webp
    26,4 KB · Görüntüleme: 87
  • Ekran görüntüsü 2024-12-07 141228.webp
    Ekran görüntüsü 2024-12-07 141228.webp
    4,8 KB · Görüntüleme: 85
Arkadaşlar tekrar merhabalar.

League of Legends oynarken OBS üzerinden yayın/kayıt açtığımda (Kamera olarak OBSBOT Tiny 2 Virtual seçili) aynı şekilde sistemde takılma ve FPS drop yaşamaya devam ediyorum.
Şu anda herhangi bir kayıt vs almadan drop alma sorunum 552.44 WHQL sürümüyle devam ediyor.
Bios sürümünüz nedir ?
windows arama bölümüne sistem bilgisi yazın ve bios sürümünü öğrenin.

Son düzenleme:
BIOS Sürümü ->

Arkadaşlar tekrardan merhabalar

BIOS sürümünü güncelledim, tüm sürücüler güncel. Ekran kartı WHQL sürücüsü kullanmakta Recep Bey'in videolarda gösterdiği tüm ayarları gerçekleştirdim. CPU üzerinden belirli ayarlamalar gerçekleştirdim. Sorun nedense devam etmekte CS2 oynarken 13 round tamamlamıyor, belirli bir süre sonra oyun siyah ekran vererek atıyor fakat arkadan oyun sesi gelmeye devam ediyor vs.

İzmir içerisinde konu hakkında yüz yüze destek alabileceğim bir yer öneriniz var mıdır?
Konuyla alakalı görüşmek / uzaktan bağlanmak isteyen arkadaşların da tekliflerine açığım.
Gösterdiğiniz ilgi için ayrıca teşekkür ederim

CPU YAPTIĞIM AYARLARLA İLGİLİ LİNK BIRAKIYORUM:

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-12-08 080835.webp
    Ekran görüntüsü 2024-12-08 080835.webp
    53,8 KB · Görüntüleme: 92
  • BIOS.webp
    BIOS.webp
    275,5 KB · Görüntüleme: 85
Son düzenleme:
BIOS sürümü ->

Arkadaşlar tekrardan merhaba.

BIOS sürümünü güncelledim, tüm sürücüler güncel. Ekran kartı WHQL sürücüsü kullanmakta Recep Bey'in videolarda gösterdiği tüm ayarları gerçekleştirdim. CPU üzerinden belirli ayarlamalar gerçekleştirdim. Sorun nedense devam etmekte CS2 oynarken 13 round tamamlamıyor, belirli bir süre sonra oyun siyah ekran vererek atıyor fakat arkadan oyun sesi gelmeye devam ediyor vs.

İzmir içerisinde konu hakkında yüz yüze destek alabileceğim bir yer öneriniz var mıdır?
Konuyla alakalı görüşmek / uzaktan bağlanmak isteyen arkadaşların da tekliflerine açığım.
Gösterdiğiniz ilgi için ayrıca teşekkür ederim.

CPU yaptığım ayarlarla ilgili link bırakıyorum:

Başka ekran kartı ile deneyin.

Arkadaşlar tekrardan merhaba!
Ekran kartı üzerindeki SILENT-GAMING pini SILENT modda kalmış, gaming olarak düzelttim. Ekran kartını komple söküp tekrardan yerleştirdim. Yamulmaması için koyduğum destek parçaları biraz fazla kastırmış galiba. Ayrıca PCIE bağlantı yeri tozlanmış biraz onu da temziledikten sonra herhangi bir sorun kalmadı.
İlginiz için teşekkürler, seviliyorsunuz <3

Çözüm