Çözüldü Ryzen 9 7900X3D ile 128 GB RAM 4000 MHz üstüne çıkmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

caqlayan

Uzman
Merhaba, yaptığım işler sebebi ile yüksek RAM benim için bir ihtiyaç ancak ne yaparsam yapayım 4000 MHz üstünde bootlayamadım 128 GB RAM ile. Aşağıdaki overclock ayarlarını denedim ancak memory training bitse bile bu sefer CPU ışığı yakmaya başladı sistem özelliklerim ve denediğim OC ayarını aşağıya yazıyorum.

OC ayarı:

Kod:
ProcOdt = 48Ω.
ProcCaDs = 30Ω.
ProcDqDs = 34.3Ω
DramDqDs = 34Ω.
RttNomWr = RZQ/4 (60)
RttNomRd = RZQ/4 (60)
RttWt = RZQ/2 (120)
RttPark = RZQ/5 (48)
RttParkDqs = RZQ/5 (48)
Set VDD, VDDQ, and VDDIO_MEM to 1.35v or 1.4v

Sistem özellikleri:

Ryzen 9 7900X3D.
4x32 G.Skill Trident Z5 Neo DDR5 6000MHz.
ASUS TUF Gaming X670e-Plus anakart.

Çözüm
Nitro özelliğini aktif ettin mi BIOS'tan?

Nitro 1/3/1, 8x/8xphase shifts 2/2/2 6/6/6 ayarını deneyebilirsin. Ayrıca VDDIO voltajını biraz daha yükseltebilirsin 4x32 DR RAM kullandığın için. Ama 1.5 üstüne çıkma asla.

Ayrıca zaten 6000 MHz denediğin için Soc voltajını 1.2, VDDP'yi 1V yapabilirsin.

Ayrıca bu RTT ayarları rezalet, DramDqDs ile ProcDqDs ayarını synclemeye çalış.
Nitro özelliğini aktif ettin mi BIOS'tan?

Nitro 1/3/1, 8x/8xphase shifts 2/2/2 6/6/6 ayarını deneyebilirsin. Ayrıca VDDIO voltajını biraz daha yükseltebilirsin 4x32 DR RAM kullandığın için. Ama 1.5 üstüne çıkma asla.

Ayrıca zaten 6000 MHz denediğin için Soc voltajını 1.2, VDDP'yi 1V yapabilirsin.

Ayrıca bu RTT ayarları rezalet, DramDqDs ile ProcDqDs ayarını synclemeye çalış.

Çözüm
Nitro özelliği ile denememiştim, diğer ohm ayarları aynı kalacak şekilde mi denemeliyim çok bir overclock bilgim yok ne yazık ki
Ayrıca ne zaman reboot atsam Anakart üzerindeki GPU ışığı da sönmüyor ancak bilgisayar normal bir şekilde bootlanıyor.

Nitro 1-3-1 8x/8x phase shifts 2/2/2 6/6/6 dediğinizi tam anlayamadım ayarlar bu şekilde gözüküyor.

Direkt bu menüye girer misin aramak yerine?

AMD Overclocking altında AMD CBS --> DDR options kısmında gibi bir yerde olması lazım.

Robust Training mode'u enable yap, omaj ayarlarını attığım görseldeki gibi yap, VDDIO MC voltajına 1.45 Soc voltajına 1.2 ver kaydet & çık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…