Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

caqlayan

Uzman
Merhaba, yaptığım işler sebebi ile yüksek RAM benim için bir ihtiyaç ancak ne yaparsam yapayım 4000 MHz üstünde bootlayamadım 128 GB RAM ile. Aşağıdaki overclock ayarlarını denedim ancak memory training bitse bile bu sefer CPU ışığı yakmaya başladı sistem özelliklerim ve denediğim OC ayarını aşağıya yazıyorum.

OC ayarı:

Kod:
ProcOdt = 48Ω.
ProcCaDs = 30Ω.
ProcDqDs = 34.3Ω
DramDqDs = 34Ω.
RttNomWr = RZQ/4 (60)
RttNomRd = RZQ/4 (60)
RttWt = RZQ/2 (120)
RttPark = RZQ/5 (48)
RttParkDqs = RZQ/5 (48)
Set VDD, VDDQ, and VDDIO_MEM to 1.35v or 1.4v

Sistem özellikleri:

Ryzen 9 7900X3D.
4x32 G.Skill Trident Z5 Neo DDR5 6000MHz.
ASUS TUF Gaming X670e-Plus anakart.

Çözüm
Nitro özelliğini aktif ettin mi BIOS'tan?

Nitro 1/3/1, 8x/8xphase shifts 2/2/2 6/6/6 ayarını deneyebilirsin. Ayrıca VDDIO voltajını biraz daha yükseltebilirsin 4x32 DR RAM kullandığın için. Ama 1.5 üstüne çıkma asla.

Ayrıca zaten 6000 MHz denediğin için Soc voltajını 1.2, VDDP'yi 1V yapabilirsin.

Ayrıca bu RTT ayarları rezalet, DramDqDs ile ProcDqDs ayarını synclemeye çalış.
Anakartın en sağ altında 2 tane pin var CLRTC diye onlara tornavida değdirirsen direkt BIOS sıfırlanır.
Expo açık 5400 MHz nitro kapalı denedim, yukarıdaki ohm ayarlarıyla o da stabil değil çalışmadı, Sizce 64 Gb'a düşüp 6000 MHz kullanmak mı yoksa 128'de yüksek frekans zorlamak mı ne yapmalıyım?

5400 yaptıktan sonra zamanlamaları sıkılaştırabilirsin.
Hocam merhabalar, sistemim şu an hiçbir şekilde açılmıyor, tek yaptığım sistemi güçten çekip 2 rami çıkarıp biosu sıfırlamaktı. DRAM ışığı yanıyor yaklaşık 3 dk sonra bilgisayar kapanıyor ve bir daha açılmıyor. Şu an ne yapmam lazım.