MrTakovic

Çalışkan
Elimde aşağıdaki konfigürasyona sahip bir bilgisayar bulunuyor ancak oyunlarda aldığım FPS değerlerinden memnun değilim. Overclock ve benzeri performans optimizasyon işlemlerini gerçekleştirmek istiyorum. Önerileriniz varsa konu altına yazarsanız sevinirim.

Özellikle Counter-Strike 2'de zaman zaman 500, zaman zaman ise 320-200 arası FPS aldığım oluyor ancak beni tatmin etmiyor, R5 7500F ile aynı ortalama FPS değerlerini alıyorum.
  • ASUS ROG STRIX X670E-F Anakart
  • Ryzen 9 7950X işlemci
  • MSI Shadow RTX 5080 ekran kartı
  • DDR5 6000 MHz Corsair Vengeance RAM
  • 360mm sıvı soğutucu
  • ASUS ROG Thor 750W Platinum PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
Elimde aşağıdaki konfigürasyona sahip bir bilgisayar bulunuyor ancak oyunlarda aldığım FPS değerlerinden memnun değilim. Overclock ve benzeri performans optimizasyon işlemlerini gerçekleştirmek istiyorum. Önerileriniz varsa konu altına yazarsanız sevinirim.

Özellikle Counter-Strike 2'de zaman zaman 500, zaman zaman ise 320-200 arası FPS aldığım oluyor ancak beni tatmin etmiyor, R5 7500F ile aynı ortalama FPS değerlerini alıyorum.
  • ASUS ROG STRIX X670E-F Anakart
  • Ryzen 9 7950X işlemci
  • MSI Shadow RTX 5080 ekran kartı
  • DDR5 6000 MHz Corsair Vengeance RAM
  • 360mm sıvı soğutucu
  • ASUS ROG Thor 750W Platinum PSU
DDR5 6000 MHz Corsair Vengeance RAM

6000 CL30 mu yoksa CL36 mı elindeki modül ve 2x16 mı? HWiNFO tam mod açıp RAM kısmını genişlet, orada Samsung B-Die ya da SK Hynix yazması gerekli. ZenTimings görsel gönder aynı şekilde.

BIOS Update işlemi gerçekleştir. Windows güç planı dengelide bırakman lazım 2 CCD'de yoksa Core parking özelliğini bozuyor. Yüksek performans kullanıyorsan oyunlarda 2 CCD aynı anda kullanmaya çalışıyor, gecikme artıyor.

PBO+Curve Optimizer ayarları yapman lazım bir de RAM ayarlarına ek olarak. O kısım detaylı. 2 CCD toplamda 8+8 16 çekirdek var. Çok da kolay olmaz. Dümdüz -15 All Core verip geçebilirsin ya da. Per Core zaman yer fazlasıyla.

Son düzenleme: